Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC parlamentosunda milletvekillerine hitap edeceğim, bir müjdemiz olacak

Kuzey Kıbrıs'a yapacağı ziyaretle ilgili konuşan Erdoğan, "Bu yılkı merasimlerimiz de en güzel şekilde gerek adaya gerekse tüm dünyaya barışın tesisi için mesajlarımız olacak" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs'a yapacağı ziyaretle ilgili bilgi veren Erdoğan, geniş bir heyetle gideceğini söyledi.

Erdoğan, ilk gün Kuzey Kıbrıs parlamentosunda milletvekillerine hitap edeceğini belirterek, "Müjdesini orada vermek istiyorum, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik. Salı günü de Kuzey Kıbrıs'ta her yıl yaptığımız törenlerimiz var. Törenlerimizi de geniş bir heyetle yapmak suretiyle salı akşamı tekrar yurda döneceğiz. Bu yılkı merasimlerimiz de en güzel şekilde gerek adaya gerekse tüm dünyaya barışın tesisi için mesajlarımız olacak" dedi.

"Ağaçlar sökülüp çaylık yapıldı"

Rize'deki sel ve heyelan felaketi ile ilgili de konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

Rize'de de 6 vefatımız var. 3 Bakanımız biliyorsunuz orada. Sürekli kendileriyle irtibat halindeyim. Yoğun bir şekilde AFAD'ımızın çalışmasını var. Ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz Doğu Karadenizimiz her zaman bu tür felaketlerle karşı karşıya çünkü bol yağmur alan bir ilimiz. Saatte 202 metreküp yağmur aldı, bununla karşı karşıya kaldı. Çay bitkisi aldığı o yağmurla gübrenin yani azotun özellikle bir balçığa dönüştüğü bir bitki. Bu da dikey bir kök olmadığı için, onlar hep birlikte aşağı doğru iniyor. Ağaçlara çay arasında yok, eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı, onlar kalmadı çünkü onların yerine çaylıklar yapıldı. Kendi dayılarımın yerleri olmak üzere tüm bunlar kaydılar, ciddi manada zararlar söz konusu. Temennimiz cana bir şey gelmesin, maalesef 6 kaybımız var.

Erdoğan: Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde, birlik ve beraberliğinde gözümüz yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, mezun olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan her subayın ordunun gücünü artırdığını belirterek, "Artık her alanda olduğu gibi askeri alanda da yeni bir seviyeye ilerliyoruz" dedi.

"Eğer Türkiye güçlüyse tüm komşu coğrafyalarda gurur vardır sevinç vardır." diyen Erdoğan, "Emperyalistlerin ve onların oyuncağı haline dönüşmüş kifayetsiz rejimler ile terör örgütlerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimizin çağrılarına kulak veriyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye'nin güçlü duruşunun en önemli ayaklarından biri de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferlerdir. Mücadele neticesinde Türkiye kısır döngüyü kırdı, demokrasi ve kalkınma hamlemizi başarıya ulaştırdık.Libya'da gösterdiğimiz başarı sadece Akdeniz'de değil, dünyada kartların yeniden karılmasına yol açmıştır. Açıkça ifade ediyorum. Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde, birlik ve beraberliğinde gözümüz yoktur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU