Sırt çantası okul otobüsünün kapısına sıkışan 6 yaşındaki çocuk "350 metre sürüklenince" aile dava açtı

Altı yaşındaki çocuk TSSB ve sinir hasarından mustarip ve kazadan sonra büyük bir ameliyat geçirdi

2015'te meydana gelen olayın video görüntüleri var (ABC12 News/WAVE 3 News)

ABD'de Kentuckyli bir kız öğrencinin 2015'te bir okul otobüsü tarafından sürüklendiği korkunç eziyetin görüntüleri, olaya dair davanın başlamasıyla yayımlandı.

O sırada 6 yaşında olan kız çocuğu 6 yıl önce Jefferson County'deki okulunun otobüsünden inerken sırt çantasının otobüsün kapısına sıkıştığı görülüyordu.

Kapılar kapanarak çocuğu yakalamıştı. Okul otobüsünün şoförü Melinda Sanders, kız çocuğunun ailesi tarafından çocuğun otobüsten indiğini fark etmemekle suçlanıyor.

Salı günkü mahkemede kız çocuğunun ailesi otobüsün durmadan önce yaklaşık 350 metre hareket ettiğini iddia etti. Hem Sanders hem de Jefferson County bölgesindeki okulları yöneten kuruluşun ismi dava dosyasında geçiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşmada gösterilmesi beklenen ve WAVE 3 News tarafından elde edilen video görüntüleri, sırt çantası kapıya asılı kalan 6 yaşındaki çocuğun okul otobüsü tarafından sürüklendiğini gösteriyor.

Videoda yoldan geçen bir araç korna çalana kadar Sanders'ın solunda yaşananları fark etmediği görülüyor. Şoförün "Aman Tanrım, aman Tanrım" dediği duyulabiliyor.

Bölgesel okul yönetimi, eğitiminin gerektirdiği üzere çocuğun otobüsten inişini izlemediği ve yola çıkmadan önce bütün çocukların oturduğundan emin olmadığını tespit eden bir soruşturma sonrasında otobüs şoförünü kovdu.

NBC 12'nin haberine göre Sanders'ın olay esnasında toplam 16 kuralı ihlal ettiği tespit edildi.

Mahkemede A.R. diye tanımlanan çocuğun ciddi sinir hasarı ve travma sonrası stres bozukluğundan (TSSB) mustarip olduğu ve olaydan beri birden fazla ameliyat geçirdiğinin dava dosyasında belirtildiği bildirildi.

Olay sırasında 6 yaşında olan çocuğun ailesi tazminat talebinde bulunurken dava devam ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU