İki arkadaşını öldüren kaplanların elinden nasıl kurtulduğunu anlattı

"Birkaç saniye boyunca çığlıklarını duyabildim, sonra sesler kesildi"

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde iki adam, iki kaplanın pençe darbeleriyle hayatlarını kaybederken,  bir saldırıdan sağ kurtuldu (AFP)

Hindistan'da bir adam, vahşi doğada iki arkadaşını öldüren kaplanlarla tesadüfi karşılaşması sırasında hayatını motosiklet kaskının kurtardığını söyledi.

Uttar Pradeş eyaletinin Pilibhit bölgesi yakınlarındaki sık ormanların içinden geçen bir yolda, motosikletiyle geçirdiği kazanın ardından iki arkadaşıyla birlikte büyük kedilerin yanına devrilen 23 yaşındaki Vikas Kumar, mucizevi bir şekilde hayatta kalarak başından geçenleri anlattı.

Motosikletin arızalı farının yolun karşısında yatan kaplanların üstüne düşmesi üzerine sürücü panikleyip motosikleti çarptığında, üç adam açısından kazanın önüne geçmek için artık çok geçti.

Times of India'nın haberine göre üçlünün üzerine atlayan kaplanlar 33 yaşındaki Sonu Kumar ve 35 yaşındaki Kandhai Lal adlı iki arkadaşı dakikalar içinde öldürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Motosikletin arkasındaki Kumar ise kafasına saldıran kaplanın dişlerinin kaskına saplanmasıyla kurtuldu. Böylece koşup bir ağaca çıkmak için zaman kazandı.

Kumar, gazeteye konuşurken "asla unutamayacağı" korkunç deneyimi anlattı.

Genç adam, arkadaşları bağırırken kaplanların birini parçalayıp diğerini de neredeyse yemesini şok içinde izledi. Kurbanlardan birinin cesedine ait parçalar daha sonra ormanda bulundu.

Kazazede, "Birkaç saniye boyunca çığlıklarını duyabildim, sonra sesler kesildi. Sonu, gözümün önünde öldürüldü. İnanılmaz şekilde korkmuştum ama daha sonra başka bir ağaca atlamak için cesaretimi topladım. Zerre kıpırdamadım, gözlerimi kapattım ve dua etmeye başladım. Kaplanlar yerimi bulduğunda beni kesinlikle öldüreceklerini biliyordum. Ağaçlara tırmandıkları biliniyor" dedi.
 


Kaplanların tüm gece kükreyerek aradığı Kumar, sabah yardım gelene kadar ağaçta kaldı.

Kumar, yerel sakinlerin yola çıkmadan önce kendilerini uyardıklarını fakat eve dönmek için acele ettiklerinden bunları dikkate almadıklarını ifade etti.

Kazazede, "Kaplanlardan biri üzerime atladı ama kaskım sayesinde kurtuldum. Sonu ve Kandhai sağ çıkamadı" dedi.

Polis memuru Kirit Kumar Rathod, ANI'ye yaptığı açıklamada, ölenlerin cesetlerinin otopsi için gönderildiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU