Disney, Disneyland'in Jungle Cruise gezintisindeki "ırkçı" yerli tasvirlerini kaldırdı

Eğlence parkının popüler cazibesinin yerli halkı tasvir ediş şekli uzun süredir eleştirilere maruz kalıyordu

Disneyland'in Jungle Cruise yolculuğundaki, şempanzeler tarafından ele geçirilmiş bir safari teknesi (Disneyland Resort)

Disney, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Anaheim kentindeki Disneyland eğlence parkının Jungle Cruise turundaki ırkçı yerli halk tasvirlerini kaldırdı.

Ziyaretçileri Asya, Afrika ve Güney Amerika'daki nehirler boyunca tura çıkaran bu deneyim, yerli halkı tasvir ediş şekli nedeniyle onlarca yıldır eleştiriliyor.

Tur, Disney'in "çevremizdeki dünyanın farklılıklarını yansıtacağını ve onlara değer vereceğini" öne sürdüğü yeni değişikliklerle 16 Temmuz itibarıyla yeniden açılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Disney'in imaj mühendisliği yaratıcı portföy yöneticisi Chris Beatty, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu atraksiyonun tamamı yeniden tasarlanmadı. Bu, kaptanların hâlâ başı çektiği bildiğiniz ve sevdiğiniz Jungle Cruise, aynı zamanda da yerlilerin olumsuz tasvirlerini gözden geçirdik.

Sürekli olarak parklarımızdaki cazibe merkezlerini ve deneyimleri geliştirmenin yollarını arıyoruz. Herkesin en iyi zamanı geçirdiğinden, dünyanın dört bir yanından gelen konukların paylaştığımız hikayelerle bağlantı kurabileceğinden ve bu hikayeleri canlandırma şeklimizin içinde yaşadığımız farklılık dolu dünyaya saygılı olacağından emin olmak istiyoruz.

Kaldırılacaklar arasında kabile dansçıları, mızrak sallayan kabile halkı ve küçültülmüş kafa satıcısı var.

Jungle Cruise turu, ABD sinemalarında bu ay gösterime girecek bir Hollywood filmine de uyarlandı. Filmde başrolleri Dwayne Johnson ve Emily Blunt paylaşıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU