Hindistan polisi su kıtlığını protesto eden halka tazyikli su sıktı

"Delhi halkı bir damla suya muhtaç"

İş makinasının üzerine çıkmış Hindistan Halk Partisi üyeleri, "kıt su tedariki" protestolarının parçası olarak Delhi'nin su işlerinden sorumlu ismi Satyendra Jain'in evinin önündeki yolda amirin su bağlantısını kesmeye çalışıyor (Ekran Görüntüsü/Video)

Delhi Polisi pazartesi günü, ülkenin iktidarı Hindistan Halk Partisi'yle (BJP) birlikte protesto düzenleyen kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullandı. Eylemciler, kentin "kıt" su kaynağıyla ilgili protestonun parçası olarak bölgenin su işlerinden sorumlu isminin evinin su erişimini kesmeye çalışıyordu.

BJP üyeleri, Delhi Sağlık Bakanı Satyendra Jain'in evinin su bağlantısını koparmaya çalıştı. Sağlık Bakanı, aynı zamanda Hindistan'ın başkentindeki yerel su tedarikini denetleyen Delhi Su Kurulu'na (DJB) da başkanlık ediyor.

Ayrıca Jain, Delhi'yi yöneten Aam Aadmi Partisi'nin (AAP) üyesi ve partinin şehirde iktidara gelmesinden bu yana BJP'yle siyasi rekabet halinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazartesi günü bundan önce de protesto yapan BJP'li politikacılar ve işçiler, kent kurumunun ofisinin önünde toplanmış ve şehir halkının "kıt" su kaynağı nedeniyle krizle karşı karşıya olduğunu iddia ederek gün boyu süren bir protesto gösterisi düzenlemişti.

Hindistan medyasının alıntıladığına göre Delhi BJP Başkanı Adesh Gupta, "Delhi halkı bir damla suya muhtaç. Kejriwal hükümetinin bakanları, halkın karşı karşıya kaldığı sıkıntıları kendi su kaynakları kesilince anlayacak" dedi.

Fakat AAP, BJP'nin yönettiği komşu eyalet Haryana'nın başkente payına düşen suyu sağlamadığını iddia etti. Pazartesi günkü olaylar, AAP işçilerinin Gupta'nın Patel Nagar'daki konutunun su bağlantısına zarar verdiğinin iddia edilmesinden bir gün sonra yaşandı.

Delhi hükümeti, kendi paylarına düşen suyun bir kısmına komşu eyalet Haryana tarafından el konduğunu iddia etmişti. Bu mesele şimdi Hindistan'ın en yüksek mahkemesine taşındı.
 


Protestocular su bağlantısını kesmek için pazartesi günü Jain'in evine gidince Delhi polisi kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullandı.

Hint medyasındaki alıntılara göre Delhi'nin BJP medya sorumlusu Navin Kumar, "Jain'in konutunun dışındaki su hattını sökmek için bir iş makinesi kullandık. Delhi hükümeti önümüzdeki iki gün içinde halkın su krizini çözemezse, Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal'ın konutunun su bağlantısını da keseceğiz" dedi.

Kumar, polisin göstericilere karşı tazyikli su kullandığını ve gösteri esnasında birkaç kişinin gözaltına alındığını söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU