Yeni bir ankete göre Amerikalıların yüzde 65'i uzaylılara inanıyor

Anket, ABD istihbaratının Haziran sonunda yayımladığı UFO raporu sonrası gerçekleştirildi

Yeni bir ankete göre, Amerikalıların neredeyse üçte ikisi Dünya dışında uzaylıların yaşadığına inanıyor.

Pew Research'ın son anketinde katılımcılara diğer gezegenlerde akıllı yaşamın var olup olmadığına dair en iyi tahminleri soruldu. Yüzde 65'i var derken, yüzde 34'ü olmadığını söyledi. Katılımcıların yüzde ikisiyse yanıt vermeyi reddetti.

Anket, ABD istihbaratının tanımlanamayan uçan nesneler (UFO) olgusuna dair, Haziran sonunda yayımlanan raporunun hemen sonrasında gerçekleştirildi.

Katılımcıların yarısından sadece biraz fazlası (yüzde 51) raporun yayımlanmasını tetikleyen kayıtlarda görülen UFO'ların, uzaylı yaşamının muhtemel kanıtı olduğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzde 51'lik bu kesim alt gruplara ayrıldığında, yüzde 11 videoların "kesin" kanıt olduğunu söylerken yüzde 40 videolar için "olası" kanıt dedi.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 36'sı kayıtların Dünya dışı yaşama dair muhtemelen, yüzde 11'iyse kesinlikle kanıt teşkil etmediğini söyledi.

Uzaylıların varlığına inanç bir zamanlar uç bir komplo teorisi olarak görülse de, ABD hükümetinin havadaki açıklanamayan olgulara yönelik resmi incelemesi bu konudaki görüşlerin değiştiğini gösteriyor.

Popüler Hollywood tasvirlerine rağmen, belki de şaşırtıcı biçimde, Amerikalıların yüzde 87 gibi büyük bir kısmı UFO'ları ulusal güvenliğe ana tehdit olarak görmüyor. Katılımcıların sadece yüzde 10'u başlıca tehdit olarak onları gördüklerini ifade etti. Diğer taraftan, katılımcıların dörtte birinden biraz fazlası uzaylıların dostane olduğuna inanıyor.

Erkekler Dünya dışı yaşama inanmaya daha meyilli: Erkeklerin yüzde 70'ine karşılık kadınların yüzde 60'ı inanıyor.

30 yaş altı kişilerin dörtte üçünden fazlası inanırken, 50 yaş üzerinde bu oran yüzde 57 oldu.

Hükümetin kesin bulgulara yer vermeyen ve Haziran sonunda ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi'nce (ODNI) yayımlanan resmi istihbarat raporu net bir sonuç içermiyor.

Raporda 2004'ten bu yana açıklanamayan 143 UFO vakası görüldüğü ve Amerika'nın bilinen teknolojik kapasitesinin ötesinde bildirilen toplam 18 hadiseye ait 21 bilinmeyen olgu raporu olduğu belirtiliyor.

ABD Kongresi'ne gönderilen ve kamuoyuna sunulan rapor Güneş sistemimizin ötesindeki yaşamın varlığına dair spekülasyonları yoğunlaştırdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU