ABD'de sağlık çalışanlarından protesto: "Bize kahraman demeyin, kapitalist tıp sistemini sonlandırın"

Göstericiler ABD sağlık sektörünün kamulaştırılmasını istiyor

(Instagram / Left Voice)

Bir grup solcu sağlık çalışanı, 7 Temmuz'da New York'taki "Memleket Kahramanları Geçit Törenini" protesto etti. Sağlık çalışanları, siyasilerin töreni Amerikan sağlık sektöründe önceden de var olan ve pandemi döneminde daha da kötüleşen sistematik sorunları ele almaktan kaçınmak için kullandığını iddia ediyor.

Left Voice isimli grup, yurttaşları sağlık sigorta şirketlerine yüksek ücretler ödemeye ya da hastalandıkları veya yaralandıkları takdirde iflasa sürükleyen ABD'nin özelleştirilmiş sağlık sektörüne atıfla, ellerinde kapitalist tıbba son verilmesi çağrısında bulunan pankartlar taşıyan sağlık çalışanlarının fotoğraflarını paylaştı.

Bir sağlık çalışanının pankartında, "Bana kahraman demeyin, kapitalist tıbbı sonlandırın" yazıyordu. Bir diğer pankarttaysa, ön saflardaki çalışan kilit çalışanların "'aynı tas aynı hamam' kapitalizminin şehitleri" değil, "sosyalleştirilmiş sağlık hizmeti çalışanları" olduğu ifadesi yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun düzenlediği geçit törenin amacının sağlık çalışanları, öğretmenler, ulaşım çalışanları ve market çalışanları dahil ön saflarda görev yapan kilit çalışanları kutlamak olduğu belirtildi.

Devletin yurttaşların sağlık ihtiyaçlarını vergiler aracılığıyla karşıladığı ve herkesin sağlık hizmetlerine erişimini sağladığı sosyalleştirilmiş sağlık hizmeti, Amerikan solcuları ve ilericilerinin uzun zamandır öncelikleri arasında yer alıyor.

Ancak hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partiden siyasetçiler, Amerikan sağlık endüstrisinin kamulaştırılmasına karşı çıkarak bunun yerine Hasta Koruma ve Ekonomik Bakım Yasası (Affordable Care Act) gibi bakım kapsamını genişleten fakat birçok Amerikalıyı yine de yüksek kalitede sağlık hizmetinden ekonomik anlamda mahrum bırakan karma sistemleri tercih ediyor.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Left Voice (@left_voice)



Bir grup sağlık çalışanı, Left Voice'un Instagram gönderisiyle birlikte gösterilerine açıklık getiren bir bildiri de yayımladı.

Bildiride, "Sağlık çalışanları olarak, siyasi nüfuzlarını güçlendirmek ve tarihi yeniden yazmak için (eğitim, ulaşım, market gibi alanlardaki kilit çalışan dostlarımızla beraber) bizi yüceltmeye yönelik bu samimiyetsiz girişimin asıl niyetinin farkındayız" dendi.

Grup, "kilit çalışanların geçit töreninize ihtiyacı yok" ifadesini kullanarak bunun yerine "hayatlarımızda ve çalışma koşullarımızda somut iyileştirmelere" ihtiyacımız var dedi.

Mesajda, "Pandeminin en yoğun yaşandığı dönemde ihtiyacımız olan şeyler bize sağlanmadı. Düşük ücretler, yüksek kiralar ve yetersiz sağlık hizmetleri gibi sorunlarla yüzleşmeyi de sürdürüyoruz. Yine de kutlama zamanının geldiğine inanıyorsunuz" dendi.

Sağlık görevlileri, "herkesin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetine erişimini garanti altına almak için tüm tıp sektörü yapısının çalışanların kontrolü altında" kamulaştırılması çağrısında bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU