Karamollaoğlu: İnsanımız 'Porsiyonlarınızı küçültün' tavsiyesine muhatap olurken, Marmaris'e yazlık saray inşa ediliyor

SP lideri Karamollaoğlu, "Tasarruf emrederken kendiniz tasarruf kaidelerine uymazsanız bu netice vermez" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Haftalık Basın Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu eleştiren Karamollaoğlu, "Birden bire müthiş bir zam yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Temmuz, Haziran'ı mumla aratır hale geldi. Yeni güne gözümüzü zam haberi almadan açamıyoruz maalesef. Önce bir sağanak yağmur gibi gelen zamlar artık dolu ve fırtınaya döndü" diye konuştu.

"Gerçekleri yansıtmayan rakamları deklare etmek devlete yakışmaz"

Türk lirasının diğer para birimleri karşısında her geçen gün değer kaybettiğinin altını çizen SP lideri "Sadece son 1,5 yılda; euro yaklaşık yüzde 55, dolar yüzde 46, altın fiyatları yüzde 71 düzeyinde artış gösterdi" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

TÜFE, 2021 Haziran ayında bir önceki aya göre %1,94 artış gösterdi. Bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,45 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %17,53 artış gösterdi. Türkiye enflasyonda adeta şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor. TÜİK rakamlarının market fiyatlarına uymadığını gördüğümüz için buna itiraz ediyoruz. Gerçekleri yansıtmayan rakamları deklare etmek devlete yakışmaz.

"Yaşanabilir Türkiye"yi inşa etmekte kararlı olduklarını belirten Karamollaoğlu şu ifadelerle devam etti:

Bugün ülkemizde;
Kirli bir mafya, iktidar ve medya ilişkisi var.
İnsanların tapulu mallarına, otellere mafyatik yollarla çökmek var.
Şantaj var, tüm kurumlara ve devletin tüm kılcallarına varıncaya dek ahlaksızlık var
İftira var, yalan var, karalama kampanyaları var.
Gücün medyası ve güçlünün hukuku var

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamasına "Peki ülkemizde ne yok?" sorusuyla devam eden SP lideri, "Adalet yok, hukuk yok. Şeffaflık yok; ehliyet ve liyakate önem vermek yok. Vatandaşı düşünen idareci yok. Bu yanlışlıkları yok etmek için çaba gösteren, yok olan değerlerin ve güzelliklerin de yeniden var olabilmesi için gayret eden iktidar yok" ifadelerini kullandı.

"Ters kelepçe utanç vesilesidir"

Ordu BBP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasına değinen Karamollaoğlu, "Kelepçe, kaçma ihtimali bulunan veya şiddet gösteren birine uygulanır. Maalesef bir kadın politikacımızın eleştiride bulunduğu için ters kelepçe takılarak götürülmesi bir utanç vesilesidir" dedi.

"Kendiniz tasarruf kaidelerine uymazsanız bu netice vermez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "Porsiyonları küçültelim" ifadesini de eleştiren SP lideri, "İnsanımız 'Porsiyonlarınızı küçültün' tavsiyesine muhatap olurken diğer taraftan Marmaris'e yazlık saray inşa ediliyor. Gerçekten çok üzülüyorum. Tasarruf emrederken kendiniz tasarruf kaidelerine uymazsanız bu netice vermez" diye konuştu.

Çalışanlar için iktidardan bir bayram müjdesi beklediklerini söyleyen Karamollaoğlu, "2 bin lira civarında bir bayram ikramiyesi ve enflasyonun üzerinde bir zam talebinde bulunuyoruz. Bazıları 3-5-10 yerden maaş alıyorken insanımız çok gerilerde bırakılıyor ve son işaret edilen zamlar emeklimizi, işçimizi tatmin etmiyor" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Ülkemize yönelik çözüm önerilerimizi sadece kendi politikalarımız olarak söylemiyoruz. Bunları herkes kullanabilir ama bu icraatları yapmak yürek ister.Biz milletimizin yüzünü güldürecek, insanımızın omuzlarındaki yükü hafifletecek, ülkemize her anlamda itibar kazandıracak adımları atmakta kararlıyız. Daha önce yaptık, şimdi de yaparız.

"CHP'nin kimi aday göstereceğini bilmiyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Adayımız Kılıçdaroğlu" ifadesini kullandığı öne sürülerek değerlendirmesi sorulan Karamollaoğlu, "Bu noktada seçim sathı mahalline girmeden, bunlar tabii açıklamalardır diye görüyorum. CHP'nin kimi aday göstereceğini bilmiyorum. Şu andaki açıklamalar hep spekülatif oluyor genelde, onun için de bir yorum yapmayı doğru bulmuyorum" dedi.

"Bahçeli yeri geliyor mafya liderlerine sahip çıkıyor"

Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

Ben burada, Sayın Soylu'nun kendisinin aklanması babında da 'ya madem bu kadar iddianız var işte ben çekiliyorum, dışımda bir makam gelsin iddiaları araştırsın.' demesini beklerdim şahsen. Demek ki kendisinin böyle bir niyeti yok. Bahçeli'nin, Soylu'ya sahip çıkmasını garipsemiyorum. Bahçeli, yerine göre mafya liderlerine sahip çıkıyor. O kadar ileriye gidebildiğine göre şu andaki İçişleri Bakanına sahip çıkması pek de garip gelmez.

Seçim Kanunu'nda partilerin ittifak yapmaya zorlandığını ileri süren Karamollaoğlu, "Çünkü siz bir ittifakta yer almadığınız takdirde, baştan alacağınız oya nispetle çıkaracağınız milletvekili adeti düşük olacak manasına geliyor. Onun için bu bir zorlama, keşke olmasaydı. Keşke yüzde 10 barajı kalkmış olsa, oy dağılımında da ne düşüyorsa nasibi onu çıkarabilme... Türkiye daha sağlıklı bir ortama girmiş olurdu." dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU