Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ÖTV yanıtı: Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz

CHP lideri, “Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı ÖTV açıklamasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Mazotta 2 Lira, benzinde 2,5 Lira ÖTV almamız gerekirken; mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz’ demiş. Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz!” dedi.

CHP lideri Twitter’dan, “Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin. Elektriğe, gaza zam yaptın, yetmedi; şimdi de akaryakıta yapacağın zammın yolunu yapıyorsun. Düş bu milletin yakasından, düş!” paylaşımını yaptı.

Erdoğan ne demişti?

"Eşel Mobil Sistemi" ile akaryakıt ürünleri üzerinden alınan maktu ÖTV tutarlarında indirimler yaparak fiyatların yükselmesini engellediklerini aktaran Erdoğan, mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV alınması gerekirken mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alındığını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her bir akaryakıt alımından vatandaşları litrede en az 2 lira desteklediklerini ifade etmişti.

Evlerde ve sanayide kullanılan tüplerde de "Eşel Mobil Uygulaması" sayesinde ÖTV almadıklarına işaret eden Erdoğan, aynı sistemle bu yıl toplam 46 milyar liralık KDV ve ÖTV gelirinden feragat ettiklerini aktarmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU