HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu HDP'ye yapılan saldırıyı değerlendirdi: Herkesin kulladığı dile dikkat etmesi gerekiyor

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Siyaseti susturup başka şeyleri konuşturmaya başlarsak, bundan ülke olarak ve farklı siyasi çizgilerdeki insanlar ile siyasi partiler olarak zarar görürüz" diye konuştu

Fotoğraflar: Sosyal medya

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İzmir'de Deniz Poraz'ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıya ilişkin "Biz birbirimizin siyasi görüşüne katılmasak, birbirimize tahammül edemesek dahi siyaseti susturup başka şeyleri konuşturmaya başlarsak, bundan ülke olarak ve farklı siyasi çizgilerdeki insanlar ile siyasi partiler olarak zarar görürüz. Herkesin sağduyulu olması ve kullandığı dile azami derecede dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu

Partisinin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilen Yapıcıoğlu, 6-8 Ekim olayları ile ilgili 108 sanığın, ağır ceza mahkemesinde yargılandığını, HÜDA PAR olarak olayların mağduru sıfatıyla iddianamede isimlerinin geçtiğini anımsattı.

 "HDP Genel Merkezi'nin yaptığı çağrının olaylarda çok büyük bir etkisi vardır"

Doğrudan doğruya 6-8 Ekim saldırıları mağduru olduklarını belirten Yapıcıoğlu, olaylara karışan herkesin hak ettiği cezayı alması gerektiğini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zekeriya Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiği olaylara ilişkin görüntüler ortaya çıkmasaydı, sadece olayların sonuçları üzerinden, yani olay anına ilişkin bir şey olmasaydı elimizde, bugün bu meseleleri konuşmuyor olsaydık, çok büyük bir ihtimalle birileri bunu başka taraflara yönelik manipüle edecekti. Bazı şeylerin üstünü örtmeye çalışacaktı. Şu anda hala üstünü örtmeye çalışıyor ama dediğim gibi mızrak çuvala sığmıyor. Öyle bir vahşet ki tarihte eşi benzeri görülmemiş. Biz buna inanıyoruz, HDP Genel Merkezi'nin yaptığı çağrının olaylarda çok büyük bir etkisi vardır ve o olaylarda kimin ne kadar kusuru varsa, kimin ne kadar payı varsa mutlaka herkes kendi hesabını vermelidir. Cezayı hak etmemiş, o suça bulaşmamış, o masumların kanında herhangi bir etkisi, katkısı olmayan hiç kimse en küçük bir cezaya bile çarptırılmasın. Ama o olaylarda en küçük bir sorumluluğu olan kişi her kimse onun sıfatına, sosyal ve siyasi konumuna, ekonomik durumuna ya da konuştuğu dile bakmaksızın mutlaka ama mutlaka hak ettiği cezayı bulması gerekiyor.

thumbs_b_c_da144375618778b949fd0f74fb724b23.jpg
Yapıcıoğlu: İnşallah bu saldırıları tertip edenler amaçladıkları şeye ulaşamayacaklardır Fotoğraf: AA

 

"Hiç kimse siyasi fikrinden dolayı hedef haline getirilmemeli"

İzmir'de HDP İl binası ile Diyarbakır'da AK Parti'ye yönelik saldırıları da değerlendiren Yapıcıoğlu, bu saldırıları amasız ve fakatsız kınadıklarını vurguladı.

Bu saldırıların en ince ayrıntısına kadar araştırılıp net bir şekilde açığa çıkarılması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

Benzer saldırılardan en fazla canı yanan bir parti olarak bunun ne demek olduğunu en iyi biz anlıyoruz. Çünkü daha önce bizim de siyaset yapma hakkımıza yönelik fiili müdahale anlamında benzer saldırılara maruz kaldığımızı tüm kamuoyu biliyor. Şu anda da o saldırıların bir kısmı ile ilgili yargılama devam ediyor. Bu saldırılar farklı kesimler tarafından yapılmış gibi görünse de aslında bize göre aynı odaklar tarafından veya benzer zihniyetler tarafından aynı amaçla yapılmış olan saldırılardır. İnşallah bu saldırıları tertip edenler amaçladıkları şeye ulaşamayacaklardır. Hiç kimse siyasi fikrinden dolayı hedef haline getirilmemeli. Hiç kimse kimseye saldırmamalı ve herkes siyaseti meşru sınırlar içerisinde ülkenin her tarafında rahat bir şekilde yapabilmelidir. Biz birbirimizin siyasi görüşüne katılmasak, birbirimize tahammül edemesek dahi siyaseti susturup başka şeyleri konuşturmaya başlarsak, bundan ülke olarak ve farklı siyasi çizgilerdeki insanlar ile siyasi partiler olarak zarar görürüz. Herkesin sağduyulu olması ve kullandığı dile azami derecede dikkat etmesi gerekiyor.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU