Cardi B: Harika müzik yapmalarına rağmen kadın rapçilere saygı gösterilmiyor

ABD'li ünlü şarkıcı, kadın rapçilerin performanslarını ortaya koymak için saatlerce hazırlanması gerektiğini söyledi

Cardi B'nin WAP şarkısı Snoop Dogg dahil pek çok kişinin tepkisini çekmişti (Reuters)

Şarkıları ve müzik videolarıyla sansasyon yaratan Cardi B, kadın rapçilerin maruz kaldığı kötü muameleye dair konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li ünlü rapçi Twitter'da yaptığı paylaşımda "yeteneklerine" ve "etkileyici üretimlerine" rağmen kadın rapçilere sık sık yöneltilen eleştirilere dair açıklama yaptı. 

NME'nin haberine göre Cardi B, kadın rapçilerin performanslarını ortaya koymak için çok fazla çalışması, saç ve makyaj hazırlığına saatler ayırması gerektiğini söyledi. 

Kadın rapçiler saç ve makyaja saatler ayırır, harika görünmek, iyi müzik yapmak için toplumdan baskı görür ama yine en az saygı onlara gösterilir. Konu her zaman yeteri kadar iyi olmamalarıdır zaten, yeni olan ne? Bu artık sıkıcı.

 

 

Cardi B, rap camiasında kadın ve erkeklerin gördüğü farklı muameleye dair daha önce de çeşitli açıklamalar yapmıştı. Rapçi şubatta sektörün kadın rapçilere dair "çılgın beklentileri" olduğunu söylemişti. Şarkıcı, Billboard'a 2020'de verdiği röportajdaysa kadın rapçilerin sürekli yeni şarkı hazırlama baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

Rapçi, “Neredeyse başarısız olduğunuzu görmek istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı. 

Cardi B dans hareketlerinin TikTok'ta meşhur olması için müzik yaptığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Rapçi hem şarkı sözlerinin hem de müzik videolarının müstehcen içeriği nedeniyle Cumhuriyetçi siyasetçiler de dahil muhafazakar kesimden ağır eleştiriler almıştı.

 

Independent Türkçe, NME, Billboard

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU