Kılıçdaroğlu: Son 10 yılda en büyük değişim yaşayan parti CHP'dir

CHP lideri, "Bizim de eksiğimiz, kusurumuz, yanlışımız vardı. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Hiç kimsenin sahip çıkmadığı kesimlere sahip çıktık" diye konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de Muhtarlar ve Kanaat Önderleri buluşmasında konuştu.

Muhtarların demkrasinin temel taşı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yapılan ilk seçimin muhtarlık seçimi olduğunu anımsattı.

CHP lideri şöyle devam etti:

Ne yazık ki geçen zaman dilimi içerisinde muhtarlara gerekli önem ve özen gösterilmemiştir. Muhtarlar için özel ve bağımsız bir kanun neden yok? Milletvekillerinin, belediye başkanlarının var da muhtarların neden yok? Neden talep etmiyorsunuz? Siz de birleşik oy pusulası neden yok? Bu talebin de sizden gelmesi lazım. Sizin mahalleniz ile ilgili belediye meclisinde bir karar görüşülürken sizi neden davet etmiyorlar? Olması gereken, katılması. Dedim ki her muhtara bir yardımcı personel vereceğiz. Kıyamet koptu, muhtarlara özel kalem müdürü verilir mi diye. Niye verilmesin? 

Muhtarlara bütçe vaadi

Konuşmasına "Muhtarların bütçesi neden yok? Fakir bir aile, çocuğu üniversite sınavını kazandı götürecek yol parası yok ilk kime ulaşır? Muhtara ulaşır. Muhtarın bütçesi yok ki nasıl versin?" sorularıyla devam eden CHP lideri 27 yıldan fazla devlete hizmet ettiğini hatırlattı. Ağırlıklı olarak Maliye Bakanlığı'nda çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bütçe nasıl hazırlanır, nereye ne verilir iyi bilirim. Kaynak var, bunların tamamını gerçekleştireceğim" diye konuştu.

Kocaeli'de elektrik kesintileri, internet yetersizliği gibi sıkıntıların yaşandığını kaydeden CHP lideri şöyle devam etti:

Niçin çözülemedi? Anlatayım. Rahmetli Turgut Özal'ın yaptığı en büyük yatırımlardan bir tanesi Türk Telekom'u kurmak oldu. Bütün iletişim Avrupa standartlarının üzerine çıktı. Sonra Türk Telekom'u sattık. 

Kocaeli'nin çevre kirliliği konusunda hassas bir bölge olduğunu belirten CHP lideri, "Bu konuda hangi adımları attılar? Kocaeli Üniversitesi'nden bir hoca buradaki hava kirliliği ile ilgili bir rapor hazırladı adamı üniversiteden attılar. Müsilaj neden çıktı? Denizde oksijen bitti, şimdi niçin böyle oldu diyoruz. Yıllardır söylüyor bu işin uzmanları. Marmara'da 104 balık türü vardı öldürdük" ifadelerini kullandı.

"Sosyal devletten yanayız"

Sosyal devletin "fakirin fukaranın yanında olan devlet" olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP olarak sosyal devletten yana olduklarınının altını çizdi.

CHP lideri şöyle devam etti:

Esnaf perişan oldu ya. Bir dilim ekmeğe muhtaç ettik. Esnafı duman ettik, esnaf kalmadı memlekette. Beşli çeteye 21 milyar, milyonlarca esnafa 10 milyar. Adalet midir bu? 

Her şeyi sattılar. Cumhuriyetin kurduğu bütün fabrikaları sattılar. Tank Paket dahil, bir kuruş bile almadılar. Kırıkkale'de MKE'nin satılmasının altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Kırıkkale ayakta, biz onların haklarını arıyoruz.

"Hiç kimsenin sahip çıkmadığı kesimlere sahip çıktık"

CHP Genel başkanı özeleştiri yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim de eksiğimiz, kusurumuz, yanlışımız vardı. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Açık ve net şunu ifade edeyim. Son 10 yılda en büyük değişim yaşayan parti CHP'dir. Hiç kimsenin sahip çıkmadığı kesimlere sahip çıktık" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU