ABD ilaç kurumu nadir görülen kalp rahatsızlığı için Pfizer ve Moderna aşıları bilgi formuna uyarı ekleyecek

Açıklamanın ardından Moderna hisseleri %4.2 ekside kapanırken, Pfizer hisseleri %1.4 düştü

Fotoğraf: Reuters

ABD gıda ve ilaç düzenleme kurumu (FDA) ergenlerde ve genç yetişkinlerde nadir görülen kalp enflamasyonu için Pfizer/BioNTech, ve Moderna Kovid-19 aşılarının bilgi formuna hızla bir uyarı eklemeyi planladığını açıkladı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) danışma grubu aşıdan sonra meydana geldiği bildirilen kalp rahatsızlıklarını değerlendirmek için görüşecek. CDC danışma grubu enflamasyonun ergen ve genç yetişkinlerde büyük ihtimalle aşıdan kaynaklandığını ancak aşının yararlarının risklerine ağır bastığını belirtti.

Hisseler düştü

Moderna hisseleri %4.2 ekside kapanırken, Pfizer hisseleri %1.4 düştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pek çok ülkede düzenleyici kurumlar yeni mRNA teknolojisini kullanan Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarının risk teşkil edip etmediğini ve ediyorsa ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu araştırıyorlar.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, ABD'nin önde gelen doktor grupları ve kamu sağlığı yetkilileri ile ortak yaptıkları açıklamada aşıların güvenliğini ve etkinliğini vurgulayarak kalpte görülen yan etkinin "oldukça nadir" olduğunu belirttiler.

Açıklamada, "12 yaş ve üzerindeki acil durum kullanım onayı alan aşılara erişimi olan herkesin aşılanmasını şiddetle tavsiye ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU