Pedofili ifadeler içeren kitabın yazarı Abdullah Şevki ve yayıncının 10 yıla kadar hapsi istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hem yazar hem de yayıncı hakkında iddianame hazırlandı. Her iki isim de "müstehcenlik içeren üretimde çocukları kullanmak" ile suçlandı

'Zümrüt Apartmanı' kitabının yazarı Abdullah Şevki ve yayınevi sahibi Alaattin Topçu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı / Fotoğraf: AA

Zümrüt Apartmanı adlı kitabında pedofil ifadelere yer veren yazar Abdullah Şevki Yurtvermez ve kitabı basan yayınevinin sahibi Alaaddin Topçu hakkında iddianame düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame nöbetçi asliye ceza mahkemesine gönderildi. 

İddianamede onlarca şikayetçi var

İddianamede, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çok sayıda dernek ve baro "şikayetçi" olarak yer aldı.

Mahkeme iddianameyi kabul ederse Yurtvermez, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 226. maddesinin 3. fıkrası uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar, Topçu ise aynı maddenin 5. fıkrası uyarınca 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Söz konusu yasanın 3. fıkrasında "Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları, temsili çocuk görüntülerini veya çocuk gibi görünen kişileri kullanan kişi, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır", aynı maddenin 5. fıkrasında ise "Üç ve dördüncü fıkralardaki ürünlerin içeriğini basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden ya da çocukların görmesini, dinlemesini veya okumasını sağlayan kişi, 6 yıldan 10 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır" hükmü yer alıyor.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU