Akif Beki: Karakolda ölüme şüpheli yok

"Hani işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans?"

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İstanbul Esenyurt’ta Birol Yıldırım isimli kişinin karakoldan ölü olarak çıkmasıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Beki, olayın aydınlatılmasına yönelik bir çaba olmadığına dikkati çekerken “Hani işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısının “Karakolda ölüme şüpheli yok” başlıklı kısmında şunları yazdı:

Esenyurt Karakoluna sağ girip ölü çıkan özel güvenlikçi Birol Yıldırım'ın, giriş-çıkıştaki görüntülerini izlemişsinizdir. Diken ulaşmış, yayınladılar. Güvenlik kamerası, Yıldırım'ın bir grup polis tarafından itilip kakılarak yaka paça içeri alındığını, ters kelepçeliyken tekmelenip tartaklandığını gösteriyor.

Kamerayla izlenen alanda yaşanıyor bunlar. Kamerasız bölgede neler yaşanmamıştır! Dövülerek öldürüldüğü iddiasına oradan pay biçin. Yıldırım, polisle sürtüştüğü için karakola çekilen bir mesai arkadaşı ve oğlunu sormaya gelmişti. 5 Haziran gecesi.

Sağ kalanların ifadesi, karakolun kör noktası mutfakta ölümüne dövüldüklerinden bahsediyordu. Yıldırım, tanıklara göre morga kaldırıldığında kan revan içindeydi. Hala ortada ne otopsi raporu var, ne ikna edici bir aydınlatma çabası. Hani işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans? Hani öncelikli soruşturulacak, caydırıcı ceza verilecekti, kaç reform yapılmıştı! Savcılık, 2 hafta sonra görüntülerin uyandırdığı infial üzerine kısa bir açıklama yayımladı. Ama açığa alınan tek kişiden ya da şüpheliden bahis yok. Bu mu titizlikle sürdürülen soruşturma?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU