Teksaslılar, sıcak hava dalgasında ev sıcaklıklarının uzaktan ayarlandığını öne sürdü

"Bunu kimin yapmış olabileceğine gerçekten kafa yormaya ve araştırmaya başladım"

(Unsplash)

Teksaslılar sıcak hava dalgası sırasında eyaletin enerji tasarrufuna katkı sağlaması için akıllı ev termostatlarının sıcaklık ayarının uzaktan değiştirildiğini söylüyor.

Bazı sakinler hava sıcaklıkları tavan yaparken evlerinin sıcaklığının kendi onayları olmaksızın yükseltildiğini iddia ediyor.

Sorun milyonların elektriğinin kesildiği ve 151'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan kış fırtınası sırasında Teksas'ın elektrik ağında yaşanan geniş çaplı kesintilerden sadece aylar sonra gündeme geldi.

Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT) sıcak hava koşulları sırasında elektrik tasarrufu konusunda destek almak için halka bu hafta bir uyarı gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karen Rogers, ev sıcaklığı kendi izni olmadan değiştirildiğinde Teksas eyaletinin Galveston bölgesindeki evinin sıcak ve rahatsız edici hale geldiğini ifade etti.

Rogers, KPRC 2 Houston'a şunları söyledi:

Bunu kimin yapmış olabileceğini düşünmeye ve araştırmaya gerçekten başladım, mesela bir elektrik şirketi bunu kontrol ediyor olabilir mi? Bir işlem kaydı buldum ve burada kamu hizmeti veren bir şirketin tasarruf durumu başlattığı belirtiliyordu. Ben de bunun ne anlama geldiğini gerçekten merak ettim.

Pek çok Teksaslının EnergyHub isimli bir şirketin yürüttüğü "Smart Savers Texas" (Akıllı Tasarruf Edenler Teksas) isimli bir programa dahil olduğu ortaya çıktı.

Houston'daki KPRC televizyon kanalına göre bu programla para tasarrufu yapmak için üye olan kullanıcılar, şirkete evlerindeki akıllı sıcaklık ayarını uzaktan değiştirme hakkı da vermiş oluyor.

Energy Hub'ın müşterileri arasında CenterPoint Energy, ERCOT ve TXU Energy yer alıyor.

EnergyHub'ın Müşteri Hizmetleri bölümünün başkan yardımcısı Erika Diamond, "Smart Savers Texas, termostat üreticileriyle ve güvenlik sistemi satıcısı ortaklarla birlikte çalışarak, elektrik ağı fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunda sisteme bağlı termostat sahiplerinin enerji kullanımının azaltılmasına dahil ederek elektrik ağı güvenilirliğini desteklemeyi sağlıyor" dedi.

Termostat sahipleri, genellikle üreticilerinden ya da hizmet sağlayıcılarından mobil uygulamaları veya e-posta yoluyla programa katılmaları için teklif alıyor.

Bir talebe yanıt olayı sırasında, Smart Savers Texas enerji kullanımını düşürmek ve ağ üzerindeki baskıyı azaltmak için katılımcıların termostatlarındaki sıcaklığı 4 dereceye kadar arttırıyor.

Her katılımcı programın koşullarını etkin biçimde kabul etmiş sayılıyor. Kullanıcılar, istedikleri zaman bir talep yanıt olayının dışında kalmayı tercih edebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU