Daniel Craig'in kişisel antrenörü, James Bond egzersizinin sırlarını anlattı

Simon Waterson aktörün fiziğini nasıl geliştirdiğini ve koruduğunu anlattı

Ölmek İçin Zaman Yok filminden sonra Bond rolünden emekli olacak Daniel Craig'in yerine kimin geçeceği hâlâ merak konusu (MGM)

Rol aldığı tüm James Bond filmlerinde Daniel Craig'le çalışan antrenör Simon Waterson, Craig'in formunu sağlam tutması için hazırladığı çalışma rutinini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan ünlü oyuncu, Simon Waterson'ın "Intelligent Fitness: The Smart Way to Reboot Your Body and Get in Shape" isimli yeni kitabına önsöz yazdı. Waterson, "film endüstrisinin en çok aranan kişisel antrenörü" diye tanımlanıyor. 

Mirror'ın haberine göre Craig şu ifadeleri kullandı:

Simon'ın yardımı ve rehberliği olmasaydı 15 yıl boyunca James Bond'u oynamayı başaramazdım. 

Kitapta "007 spor salonunda antrenman seanslarının" kamera arkası görüntüleri de yer alıyor. Waterson kitabında spora nasıl yaklaştığını, egzersizlerle beslenmeyi ve vücudun yeniden onarılmasını nasıl bir arada düşündüğünü anlatıyor. 

Beş James Bond filmi için Craig'le işbirliği yapan Waterson, Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) için Chris Pratt'ı, Kaptan Amerika (Captain America) için de Chris Evans'ı çalıştırmıştı. 

Waterson, Craig'e dair şu ifadeleri kullanıyor:

Ondan ve zihniyetinden hep etkilendim… amacım onun gezegendeki en fit 50 yaşındaki kişi olmasını sağlamaktı. Sanırım bunu başardık.

Craig'in yemek alışkanlıklarını da düzenleyen Waterson, oyuncunun kahvaltıda yumurta, çavdar ekmeği, avokado, kimçi, zerdeçal ve sade kahve tükettiğini söylüyor. Bununla birlikte oyuncunun antrenmanları güce dayalı hareketlerin yanı sıra pek çok farklı hareketi içeriyor. 

 

1.jpg
Kitap 6 Ocak 2022'de yayımlanacak (Michael O'Mara Books)

 

Waterson yağsız kas dokusunun gelişimiyle birlikte, kardiyo çalışmaları yaptıklarını ve vücut yağını düşük tutmaya özen gösterdiklerini ifade ediyor. Antrenör yoğun çalışmalar sırasında kalp atış ritmini düzenlemeye de özen gösterdiklerini belirtiyor. 

Craig rolünün gerektirdiği üzere hız ve çeviklik üzerine egzersizler yapmış. Öte yandan Waterson esneme ve kas aktivasyonu için günlük 30 ila 40 dakika ayırdıklarını söylüyor. Craig tüm bunların yanı sıra bitki temelli bir beslenme düzeni uygulamış.

 

Independent Türkçe, Mirror, GQ, Men's Journal

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU