Gerçek kurtların oyuncularla dövüştüğü gösteri tepki topladı

"Orada öylece oturuyor olsam aklım çıkardı herhalde"

Çin'de tiyatrodaki gösteri sırasında sahneye fırlayan kurtların görüntüleri sosyal medyada tepki topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şian şehrinin kuzeyinde yer alan bir tiyatroda çekilen ve ülkede Twitter'ın muadili olarak kullanılan Weibo üzerinden paylaşılan video, 433 milyon görüntülenme aldı.

Videoda "Deve Çanının Efsanesi" (The Legend of Camel Bell) adlı gösteri sırasında sahne arkasından bir anda kurtlar fırlıyor ve oyuncuları kovalamaya başlıyor.  Bu esnada kurtlar ve oyuncular sahnede dövüşürken, bir kurt oyunculardan birini yere düşürüyor.

Gösteri, Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz üzerinden Avrupa'ya kadar uzanan ticaret güzergahı İpek Yolu'nu konu ediniyor.

Videoda görüldüğü üzere kurtlarda herhangi bir tasma ya da koşum bulunmuyor. Ayrıca izleyiciler de sahneden sadece birkaç metre uzakta oturuyor ve telefonlarıyla gösteriyi çekiyor.

Sosyal medyada tepki toplayan görüntülere yorum yapan Weibo kullanıcılarından biri, "Orada öylece oturuyor olsam aklım çıkardı herhalde" dedi. Bir başka kullanıcıysa "Ya beklenmedik bir şey olursa?" diye endişelerini dile getirdi.

Tiyatronun sahibi ve performansı düzenleyen Huaxia Kültürel Turizm şirketiyse, "kurtların kimseye zarar vermeyeceğini" savundu.

İsmini vermek istemeyen şirket temsilcisi, "Bu kurtlar üç ila 4 nesildir evcilleştiriliyor. Hayvanlar yasal şekilde yetiştiriliyor ve 2018'den beri sertifikaları bulunan deneyimli eğitmenler tarafından eğitiliyor. Son üç senedir hiçbir kaza yaşanmadı" dedi.

Yetkili ayrıca dövüş sahneleri üzerinde defalarca çalışıldığını ve tüm oyuncuların tedbir amaçlı olarak koruyucu kıyafetler giydiğini söyledi. Buna ek olarak sahneyle seyircilerin oturduğu bölüm arasında koruma ağları bulunduğunu, kurtların izleyicilere ulaşamayacağını belirtti.



Independent Türkçe, CNN, Daily Mail

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU