Genç bir kadına yönelik tacizde bulunduğu iddia edilen yazar İbrahim Çolak'ın intiharıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı

İhtiyar Yayınevi sahibi yazar İbrahim Çolak'ı intihara teşvik ettiği iddiasıyla bir Twitter kullanıcısı hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık, takipsizlik kararı verdi

İbrahim Çolak 11 Aralık 2020'de intihar etmişti / Fotoğraf: Twitter

Yazar Hasan Ali Toptaş'ın bir kadın tarafından tacizcilikle suçlanmasının ardından geçen yılın aralık ayında başlayan taciz ifşaları sırasında, İhtiyar Yayınevi sahibi İbrahim Çolak'ın da ismi geçti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İbrahim Çolak, 11 Aralık'ta Twitter hesabından bir not paylaşarak intihar etti. Çolak, intihar notunda şunları söyledi:

İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam.

Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, ‘kendimize yakışanı yapalım’ düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum.

Savcılık: Bu olay ölenin kendi fiil ve hareketi sonucunda meydana geldi

Çolak'ın intiharının ardından, onu ifşa eden kadın hakkında intihara teşvik suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılık, İbrahim Çolak'ı intihara teşvik ettiği iddia edilen kadının ifadesinden sonra verdiği kararında şunları belirtti:

Müntehirin ölümüne herhangi bir üçüncü kişinin katkı ve katılımını gösterir, dava açmaya yeter kanıt ve emare bulunmadığı, bu olayın ölenin kendi fiil ve hareketi sonucu meydana geldiği, başkalarına atfı kabil kusur ve tesirinin bulunmadığı, kişinin ası sonucu öldüğü, bu aşamada ortada takibi gerekli bir suç veya suçlunun bulunmadığı anlaşılmakla, şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. 

Ne olmuştu?

İhtiyar Yayınevi sahibi İbrahim Çolak, edebiyat dünyasından isimlerin taciz ifşalarının birbiri ardına geldiği dönemde, bir Twitter kullanıcısından "Belki sizin de dilenecek bir özrünüz vardır, ne dersiniz var mı böyle bir planınız?" mesajını aldıktan sonra, mesaj atan Twitter kullanıcısına "Elbette ki üzüp incittiğim, özrün ötesinde helalleşmek istediğim insanlar var" yanıtını vermişti. Çolak, bu mesajlaşmanın sonunda evinde intihar etmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU