Kritik zirvede Biden ve Putin birbirlerine hangi hediyeleri verdi?

CNN'e göre gözlük sembolik

İki lider görüşmeden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirmedi (AP)

ABD Başkanı Joe Biden'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uzun süredir merakla beklenen ikili görüşmesi 16 Haziran’da gerçekleşti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan zirvede liderler sadece dünya meselelerini konuşmakla kalmadı, aynı zamanda birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Biden'ın Putin'e pilot güneş gözlüğü hediye ettiğini bildirdi.

Adı açıklanmayan kaynak, gözlüğün üreticisi Randolp USA'in ABD ordusuna ve NATO üyelerine savaş pilotları için gözlük temin ettiğini kaydetti.

CNN, Biden'ın NATO zirvesinde ittifaka bağlılığını yinelediğini ve Rusya'yla Çin'e karşı uyarılarda bulunduğuna dikkat çekerek bu gözlüğün sembolik olduğunu yazdı.

Yetkili, Rusya Devlet Başkanı'na kristal bir Amerika bizonu heykeli armağan edildiğini de söyledi. Bu hayvan, 2016'dan beri ABD'nin milli memelisi unvanını taşıyor.

Haberde bu hayvanın gücü, birliği ve esnekliği temsil ettiği yazıldı. Görevli, heykelin tabanının kiraz ağacından hazırlanan ahşap tabanının ABD'nin ilk başkanı George Washington'ı simgelediğini söyledi. Heykelde iki liderin görüşmesinin anısına oyularak yapılan bir plaket de var.

Sputnik International ise Putin'in Biden'a, Rusya'nın geleneksel ahşap boyama sanatı Hohloma'yla süslenmiş yazı malzemeleri hediye ettiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe, CNN, Sputnik International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU