Karamollaoğlu'ndan 'Asiltürk' açıklaması: Kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum

SP lideri Karamollaoğlu, "Dünkü açıklama Oğuzhan Beyi bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz. Bundan dolayı da başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum" diye konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Karamollaoğlu konuşmasına "Bugün kalabalıksınız A Haber bile gelmiş heyecan var anlaşılan" ifadeleriyle başladı.

Konuşmasında 14 Haziran'da gerçekleştirilen NATO zirvesine değinen Karamollaoğlu, "Her zaman olduğu gibi, bu zirvede de insanlığın karşı karşıya kaldığı sorunlara dair somut ve kalıcı hiçbir adım atılmadı. Bu zirvede şişme botlarda kıyıya vuran yavrular için ve fütursuzca katliam yapan ülkeler için hiçbir karar çıkmadı. Bir kez daha anlaşıldı ki dünyanın karşı karşıya kaldığı problemlere neden olanlar; insanlığın kanayan yaralarına, problemlerine merhem ve çözüm üretemiyorlar" diye konuştu.

Zirvenin en önemli kısmının Biden-Erdoğan görüşmesi olduğunu kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Kamuoyunda S-400'ler, F-35, sözde Ermeni soykırım konuları gibi konular görüşüleceği yansıtılıyordu. Erdoğan bunların hesabını soracağız, iç politika malzemesi gibi gösteriyordu. Biden'a hesap sorulamadı. 

"Erdoğan'ın cevabı herkesi şok etti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ermeni soykırımı konusu görüşüldü mü?" sorusuna "Hamdolsun bu konu gündeme gelmedi" yanıtını vermesine tepki gösteren SP lideri, "Bırakın hesap sorulmasını Erdoğan'ın cevabı herkesi şok etti. 'Bunların hesabını soracağız' diyenler Hamdolsun diyerek gündeme gelmediği için Allah'a şükretti. Ne olursa olsun Hamdolsun dememeliydi. Ne yazık ki dış politikadan eğitime devletin tüm kurumlarına kadar tutarsızlık ve dağınıklıkla karşı karşıyayız. Memleketimizin birlik ve beraberliği değil ittifakın devam edip etmeyeceği ön planda tutuluyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gençlere seslendi

Gençlere seslenen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

EYT ve KYK borcunu ödeyemeyen binlerce üniversite öğrencileri bu problemlerin altında ezdirilmeyecektir. Toprağına ektiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, işçilerimiz, hayata tutunmaya çalışan asgari ücretlilerimiz inanın bu sorunların çözümünün imkansız olmadığını göstereceğiz. Yakında çiftçimiz ve esnafımızla yaptığımız toplantılarımızı işçilerimizle de gerçekleştireceğiz. 

Türkiye'deki sorunlarının çözümünün zihniyet değişikliği olduğunu kaydeden SP lideri, " Siyasi bürokrat ve iş adamı çemberinde dolanan sorunların çözümü zor değil. Sizler tarafından yetkilendirildiğimiz takdirde devletin tüm kurumlarını çevreleyen bu müsilaja çözümüzü göstereceğiz" diye konuştu.

"Dünkü açıklama Oğuzhan Beyi bağlar"

Karamollaoğlu açıklamalarının ardından basın mesnuplarının sorularını yanıtladı. SP lideri A Haber'den bir gazetecinin soru sorması üzerine A Haber'in ilk defa geldiğini belirterek "İnşallah bunan onra hep bekleriz" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün "Benim gözetimimde bir liste hazırlanacak kongre başkanlığına sunulacak" ifadesini değerlendirmesi istenen Karamollaoğlu parti içi tartışmaların kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmadığını belirtti.

Karamollaoğlu,"Parti meselelerimizi kamuoyu önünde tartışmayı bu zamana kadar yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Dünkü açıklama Oğuzhan Beyi bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz. Bundan dolayı da başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Parti içi meseleleri kamuoyu önünde paylaşmak ülke meselelerini çözmeye yardımcı olmaz" diye konuştu.

Erken seçim yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Asiltürk'le görüşmesinin erken seçimle ilgili olup olmadığına ilişkin bir başka soru üzerine Karamollaoğlu, "Ben bunun erken seçimle alakalı olduğunu düşünmüyorum." karşılığını verdi.

 

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU