Kılıçdaroğlu: Bu para Ankara’da kimin için istendi, bilmek istiyorum

"Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’ün ekran yüzlerinden Veyis Ateş’in firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın “Ankara ile arasını düzeltmesi için 10 milyon Euro istediği” iddiası hakkında bazı mesajlar paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paranın kim için istendiğini öğrenmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında şunları yazdı:

Her şeyin borsasını kurduklarını duyuyorduk. Fetö borsası ile ne kadar kodaman Fetöcü varsa serbest bıraktılar, 15 Temmuz Şehitlerini sattılar. Şimdi de bir gazetecinin bir iş adamından 10 milyon Euro istediğine şahit oluyoruz. Niçin? Hukuki kovuşturmayı önlemek için. Ankara’daki siyasi bir yapı için istiyor bu parayı, çözeriz diyor. Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin. Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım. Sevgili Halkım bunları önlemek için 4 yıl önce #AdaletYürüyüşü’ne çıkmıştım. Bu borsacılar şehit kanlarını satmasınlar diye, birileri milyonlarca Euro götürürken halkımız aç kalmasın diye.

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in Türkiye’nin gündemine oturan videolarında da yer alan Veyis Ateş hakkında bazı iddialar ortaya atılmıştı.

Ateş’in hakkında kara para aklama suçlamasıyla yakalama kararı bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın “Ankara ile arasını düzeltmek için 10 milyon Euro istediği” belirtilmişti.

İddia hakkında detaylı bir yazıyı Habertürk’ten Sevilay Yılman bugünkü köşesine taşımıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU