Biden: Navalni'nin ölmesi durumunda Rusya'nın tüm dünya ile ilişkisi zedelenir

Rus muhalif Navalni'nin durumuyla ilgili konuşan Biden, "Navalni'nin ölümü, Rusya'nın temel insan haklarına uymaya pek de niyeti olmadığının başka bir göstergesi olacaktır" dedi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Joe Biden Rusya'da hapiste bulunan muhalif lider Alexei Navalni ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Navalni'nin hayatını kaybetmesi halinde büyük bir trajedi olacağını vurgulayan Biden, bu durumda Rusya'nın hem ABD hem de dünyanın geri kalanıyla ilişkilerinin zedeleneceğini söyledi.

Biden "Navalni'nin ölümü, Rusya'nın temel insan haklarına uymaya pek de niyeti olmadığının başka bir göstergesi olacaktır; Bu bir trajedi olur ve bu durum dünyanın geri kalanı ve benimle ilişkilerini zedelemekten başka bir şeye yaramaz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin: Navalni'nin vurulması için talimat vermedim

NBC News'e konuşan Putin, Navalni'nin vurulması yönünde talimat verdiği iddialarını reddederek "Bakın, bu ülkede bu tür kararlar devlet başkanı tarafından alınmaz" dedi. Rusya lideri, Navalni'nin sıradan bir mahkum olduğunu ve kendisine diğerlerinden daha kötü şekilde muamele edilmeyeceğini belirtmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çarşamba günü Cenevre'de bir araya gelecek olan Biden Moskova'nın istemesi durumunda işbirliği yapılabilecek alanların olduğunu ancak Rusya'nın agresif bir tutum sergilemesi durumunda ABD'nin de aynı şekilde yanıt vereceğini belirteceğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU