CHP’li Öztunç’tan Cemil Çiçek’e çağrı: Bunu millete söyleme, Erdoğan'a söyle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Sedat Peker’in iddiaları için "Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır" diyen Cemil Çiçek’e seslendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çeşitli temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç,  partisinin ilçe başkanlığını ziyaretinde açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beraberindeki heyetle partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Öztunç, burada yaptığı konuşmada, hükümete sorular sorduklarını ancak cevap alamadıklarını söyledi.

“Millet gereken cevabı sandıkta verir”

Cumhuraşkanı Erdoğan’ın “Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” sözlerine tepki gösteren Öztunç, CHP'li belediyelerin salgın sürecinde milletin yanında olduğunu belirterek, "CHP'li belediyeler her türlü desteği verdi. 2 milyar 500 milyonluk nakdi destek verdi. Binlerce, yüzbinlerce insana gıda yardımı yaptı. Bu millet kendisiyle inatlaşan ve kendisine hakaret edenlere gereken cevabı da sandıkta verir, vermiştir" dedi.

“Yüksek İstişare Kurulunda ne yapıyorsunuz?”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in Sedat Peker’in iddiaları hakkındaki "Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır" şeklindeki açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Öztunç, şunları kaydetti:

"Sayın Cemil Çiçek, bunu millete söyleme, bunu Erdoğan'a söyle. Sen onun Yüksek İstişare Kurulu üyesisin. Yüksek İstişare Kurulunda ne yapıyorsunuz? Sayın Cemil Çiçek, çık Cumhurbaşkanına de ki 'İddialar böyle, bunlar çok ciddi.' Yoksa tribüne oynama. Biz cesaretle bu tip konuların üzerine gitmeye devam edeceğiz"

“CHP hızlı adımlarla iktidara doğru koşuyor”

"Millet İttifakı olarak, CHP olarak iktidara geliyoruz" diyen Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu herkes görüyor. CHP hızlı adımlarla iktidara doğru koşuyor. Ereğli'de, Alaplı'da belediyelerimizi aldık. İnşallah önümüzdeki seçimde kaybettiğimiz Zonguldak'ı yeniden alacağız. Zonguldak'ın 5 milletvekili var. 2 milletvekili az, biz en az 3 milletvekili istiyoruz. Bunun için de çalışmak, çabalamak zorundayız"

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU