Akit yazarı Karahasanoğlu: Bir gün Bülent Arınç, bir gün Cemil Çiçek!

“Bunları savcılar soruştursun” desek.. Kim bilir belki de.. Cemil abinin görevi ihmalden alacağı ceza.. Yıllarca cezaevinde kalmasını gerektirebilir”

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa eden bülent Arınç ve halen YİK üyesi olan Cemil Çiçek'in açıklamalarını eleştirdi / Fotoğraf: AA

Eski Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi  Cemil Çiçek’in Sedat Peker'in iddiaları hakkında "Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır" demesine Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu’ndan tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cemil Çiçek’in yıllarca bakanlık yaptığını, TBMM Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı koltuklarında oturduğunu hatırlatan Akit yazarı, “Binde bir, senin bakanlık koltuğunda oturduğunda eğer oldu ise, olmuş, çoktan bitmiştir Cemil abi.. O mafya babası da, “Biletim yandı” dediğine göre.. Cemil abi bakanlık koltuğunda oturduğu yıllarda vazifesini tam yapmamış olabilir ama.. Bugün yapılıyor olmalı ki, “binde biri doğru ise felaket” denilen iddiaların sahibi, bağırıp çağırıyor, “mahvoldum, bittim” diyor” diye yazdı.

Karahasanoğlu, şunları yazdı:

“Bu aşamada, DW Türkçe’ye konuşmak Cemil abiye düşüyorsa, bize de şu soruyu sormak düşüyor:

“Mafya babası bunları biliyorsa.. Bizim Adalet Bakanı koltuğuna oturttuğumuz Cemil Çicek, emrinde binlerce savcı var iken, bunları niye bilmiyordu. Biliyorsa, zamanında niye gereğini yapmamıştı.”

Efendim, Cemil abi?

Ne buyurdunuz? Tam anlaşılmadı..

Milletvekili maaşı, üstüne bakanlık maaşı..

Hem de nerede ise yarım asır..

Ağır mı kaçtı, sorum..

Yok yok. Ağır kaçmaz..

Sizin kaçıncı mızıkçılığınız bu..

Bir gün Bülent Arınç. Bir gün siz”

Cemil Çiçek’in bugüne kadar Sinan Aygün’ün, “Benden imar rantı olarak 25 milyon rüşvet istediler”’ sözüne yönelik tek açıklama duymadığını belirten Karahasanoğlu, şöyle yazdı:

“Fakat ne hikmetse.. Mafya babası, hakkında soruşturmalar açılmasına kızıp, AK Partili isimlere saydırmaya başlayınca.. Cemil abimiz hemen sahneye çıkıp, “Bunu görmezden gelebilir misiniz” diyor..

Görmeyelim Cemil abi..

O iddiaların sahibinin tüm söylediklerini inceleyelim..

Ama şurdan başlayalım..

“Binde biri doğru ise” diye sözlerine göndermede bulunduğunuz kişi, nerede ise çocuğunuz yaşta..

Siz onun bildiklerini.

Bu ülkede 37 yıldır belediye başkanlığı, milletvekilliği, bakanlık yaptığınız halde hiç duymadı iseniz.

Bilmiyor iseniz..

Veya duyduğunuz, bildiğiniz halde gereğini yapmamış iseniz.

Önce sizden başlayalım, hesap sormaya..”

Çiçek’in “savcılar soruştursun” sözlerine gönderme yapan Akit yazarı, Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili itiraflarını hatırlatarak, “Bunları savcılar soruştursun” desek..Kim bilir belki de..Cemil abinin görevi ihmalden alacağı ceza..Yıllarca cezaevinde kalmasını gerektirebilir..” diye yazdı.

Karahasanoğlu yazısını, “Kusura bakma Cemil abi.. Sözlerin boş.. Çağrıların bomboş!” diyerek tamamladı.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU