Canlı yayında rezalet: İki sunucu anlaşamadı, sosyal medya yıkıldı

Afrika ülkesinin devlet kanalında yaşanan tartışma, dünyada gündem oldu

Afrika ülkesi Namibya'daki bir televizyon kanalında iki sunucu arasında gerilim yaşandı. Sunuculardan biri, diğerini canlı yayında oldukları konusunda uyarınca derin bir sessizlik meydana geldi. 9 Haziran'da yaşanan olay, görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından viral oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet kanalı Namibian Broadcasting Corporation'ın haber sunucusu Elmarie Kapunda, topu meslektaşı Jessica Kaimu'ya atmadan önce spor haberlerini tanıtmaya başladı.

Canlı yayında olduklarının farkında olmayan spor spikeri Kaimu, Kapunda'nın sözünü keserek şöyle konuştu:

Hayır. Böyle yapmayacaksın. Sadece bana selam çakacaksın ve 'Bunu al' diyeceksin. Bunu yapmayacaksın.

Kapunda daha sonra "Jessica, canlı yayındayız" diyerek uyarıda bulundu. Bunun ardından stüdyoyu ve canlı yayını derin bir sessizlik kapladı ve programa ara verildi.

Kanalın genel müdürü Lazarus Jacobs, CNN International'a yaptığı açıklamada "Spor sunucusunun kulaklığında ne dendiğini bilmiyorum ama maalesef canlı yayında olduğunun farkında değildi" dedi.

"Bu, herkesin başına gelebilecek bir hataydı”

Görüntünün viral olmasıyla sosyal medyada pek çok yorum yapıldı. Twitter'da bir kişi, "Jessica'nın haber sunucusuyla çözemediği bazı sorunları olduğu bariz" derken, bir kullanıcı yaşananların ileride Namibya'daki tarih sınavlarına konu olabileceğini söyledi.

Dahası, Güney Afrika'da yayın yapan bir kanaldaki haber programında olay canlandırıldı.

Öte yandan Jacobs, ikili arasında herhangi bir anlaşmazlığın bulunmadığını ve çiftin yaşananlar hakkında konuşup güldüklerini söyledi. Jacob, Kapunda ve Kaimu'nun canlı yayın eğitimine katılacağını ifade etti.

Ayrıca yerel basında sunucuların görevden alınacağına dair haberler çıktı. Jacob bunu yalanlayarak, "İki hanımefendiyle de konuşarak işlerinin tehlikede olmadığı konusunda güvence verdim. Bu, herkesin başına gelebilecek bir hataydı” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, CNN International, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU