MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ersoy: Bu hali herkes göz önünde bulundurup çevresine karşı sorumlu davranmalı

Ersoy, salgının sosyal hayata olan etkisine dair bir değerlendirme paylaştı

Fotoğraf: Twitter

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Ruhi Ersoy, “Salgın dolasıyla insanlar düğün yapıp oynayamadı, cenazelerinde yas tutup ağlayamadı; doğal ortamda sevdikleriyle bir araya gelip enerjisini atamadı, haliyle bu durum toplum üzerinde bir baskı oluşturdu” diyerek, “Bu hali herkes göz önünde bulundurup çevresine karşı sorumlu davranmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ersoy sosyal medya hesabından, salgının sosyal hayata etkilerine dair bir değerlendirme yaptı.

“Guy Debord’un ifadesiyle ‘gerçek dünyanın basit imajlara, basit imajlarında gerçek varlıklara dönüştüğü bir dünyada yaşamaktayız.’ Bundan dolayı da yalnızca görüntü ve sesten oluşan içerikleri gerçek zannediyoruz. Dikkat, bunun etkisini de en çok sosyal medyada hissediyoruz” ifadelerini kullanan Ersoy, “Dünyada ve Türkiye’de Covid-19 salgını nedeniyle kitlesel gösteriler sınırlanmış bu gösteri ihtiyacının enerjisi sosyal medya platformlarına taşınmıştır. Bu enerjinin yeniden sağlıklı bir biçimde sosyal hayata taşınması elzemdir” dedi.

Ersoy şöyle devam etti:

Salgın dolasıyla insanlar düğün yapıp oynayamadı, cenazelerinde yas tutup ağlayamadı; doğal ortamda sevdikleriyle bir araya gelip enerjisini atamadı, haliyle bu durum toplum üzerinde bir baskı oluşturdu bu hali herkes göz önünde bulundurup çevresine karşı sorumlu davranmalıdır.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU