Sedat Peker “aperatif niyetine” dediği videoyu paylaştı: Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz

Sedat Peker, Erdoğan'ın yeğeninin eşi olduğunu söylediği Serdar Ekşioğlu ile yaptığı konuşmayı yayınladı: Biz 4 TIR yolluyorduk, onlar da 4 TIR veriyorlardı, sen de vardın

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, cuma günü "Pazar günkü videoya kadar canınız sıkılmasın diye yarın akşam üzeri saatlerinde, zaman geçirmek için, aperatif niyetine birisiyle yaptığım telefon konuşmamı yayınlayacağım. Konu Suriye silahları" ifadeleriyle duyurduğu videoyu yayınladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Biz 4 TIR yolluyorduk 4 TIR da onlar yolluyordu”

12 dakika 45 saniye süren görüşmede, Sedat Peker daha önce Hadi Özışık'la yaptığı görüşmedekine benzer konularda Ekşioğlu ile konuşuyor ve kendisine haksızlık yapıldığını söylüyor.

Peker'in "Nedir bu konular. Nasıl orada dostlar nasıl?" sorusuna Eklşioğlu, "Reisim ortalık yangın yeri Kuran çarpsın" diye yanıt veriyor. Peker'in "Hak ettiler" sözlerine ise "Fazlasıyla" diye yanıt veriyor.

Ekşioğlu ise “Pelikan Grubu” hakkında Peker'e açıklamalar yapıyor ve açıklamalarında bu grubu hedef almamasını istiyor.

Ekşioğlu ayrıca, Peker'in Suriye'ye silah götüren TIR'ların yola çıkışına tanık olduğu şeklindeki sözlerini de onaylıyor.

Suriye'ye gönderilen silahlar iddiasıyla ilgili konuşan Peker, Ekşioğlu'na, "Biz 4 TIR yolluyorduk 4 TIR da onlar yolluyordu. Onlar Suriye'de başka yerlere veriyordu. Biz satmıyorduk sen de vardın ben de vardım" dedi.

“Ne demiştim.. dik duracağız”

Peker,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeninin eşi Lazoil Petrol Dağıtım Şirketi'nin sahibi Serdar Ekşioğlu ile yaptığı telefon görüşmesini yayınladı. Peker Twitter hesabından yayınladığı video ile birlikte şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip abinin yeğeninin kocası Lazoil Petrol Dağıtım Şirketi'nin sahibi Serdar Ekşi'nin karakolda milletvekilinin dövülme hadisesinin ve Suriye'ye giden askeri malzemelerle ilgili yaptığım telefon görüşmesi.

Serdar Ekşi ne demiştim... Dik duracağız. Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz. Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz"

Daha önce ekranda gösterdiği kağıtta ismi yazıyordu

Sedat Peker'in Mayıs ayı başında yayınladığı bir videoda kameraya gösterdiği kağıtta, Serdar Ekşioğlu’nun da adı yazıyordu. Ekşioğlu'nun adı, "Suriye'ye giden silahlar Serdar Ekşi şahit ve bir çokları" notunda geçmişti.

eksi.jpg
fotoğraf: Youtube

 

Suriye’ye gönderdiği yardımlar basına yansımıştı

Sedat Peker’in mesajlarında Serdar Ekşi olarak bahsettiği City Ambulans Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ekşioğlu Türkmendağı'na gönderdiği lojistik destek malzemeleri ile daha önce de gündeme gelmişti.

eksioglu.jpg
Serdar Ekşioğlu, Suriye'ye gönderdiği lojistik malzasemelerle haber olmuştu / Fotoğraf: Milliyet

 

"Rus iş adamları kadar devletimizin, hükümetimizin yanında duramıyorsak Türk vatandaşıyım demenin bir anlamı yoktur, böyle bir dönemde devletimize, Türkmenlerimize sahip çıkamayacaksak, ne zaman çıkacağız" diyen  Serdar Ekşioğlu açıklamasında iş adamlarına da çağrıda bulunarak, "Büyük iş adamlarımız sadece zekatlarını verseler, Türkmen kardeşlerimiz kurtulur" mesajı vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU