ABD, terörizmle mücadeleye benzer önceliği fidye yazılım saldırılarına karşı da uygulayacak

Geçen ay bir siber suç grubu Colonial Pipeline adlı bir şirketten yaklaşık 5 milyon dolar fidye almıştı

Fotoğraf: AA

ABD Adalet Bakanlığı, Colonial Pipeline siber korsanlık saldırısı sonrasında siber fidye yazılım saldırılarıyla ilgili soruşturmalara terörizm soruşturmalarındakine benzer bir öncelik verecek.

ABD genelindeki eyalet savcılıklarına gönderilen dahili yönergede, fidye yazılımlarla ilgili sahadaki soruşturmalara dair bilgilerin Washington'ta yakın zamanda kurulmuş özel görev birimiyle merkezden koordine edilmesinin gerektiği belirtildi.

Reuters'ın haberine göre; ABD Adalet Bakanlığı'nda baş savcı yardımcısı olan John Carlin, "Bu ülkede nereye yönlendirildiğine bakılmaksızın tüm fidye yazılım dosyalarını takip ettiğimizden emin olup, kişiler arasında bağlantıları kurup ve yukarıya ulaşarak tüm zinciri parçalamak için (oluşturulmuş) özel bir süreçtir bu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay, ABD'li yetkililerin Rusya'dan faaliyet gösterdiğini söylediği bir siber suç grubu ABD'nin Doğu yakasındaki Colonial Pipeline adlı bir boru hattı işletmecisinin sistemine sızarak bu sistemi kilitlemiş ve işletmeciden fidye talep etmişti. Boru şebekesindeki hasar nedeniyle boru hattının geçici olarak kapalı kalması sonucu bölgesel yakıt kıtlığı oluşmuş, kısa vadede yakıt fiyatları artmış ve panik alımları meydana gelmişti.

Şirketin açıklamasına göre, Colonial Pipeline sisteme yeniden erişim sağlamak için siber fidyecilere yaklaşık 5 milyon dolar vermeyi kararlaştırmıştı.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU