ABD'nin UFO raporu sır perdesini kaldırmıyor

Raporun kamuoyuna açık bir versiyonu bu ay yayımlanacak

Eski ABD Donanması pilotları UFO'larla karşılaştıkları olayları anlatmıştı (AFP)

ABD Donanması pilotlarının son yıllarda gördüğü UFO'lar, yakında yayımlanacak bir federal istihbarat incelemesine göre yönetime ait gizli teknolojiler değildi fakat görülen bu cisimlerin uzaylılara ait araçlar olduğuna dair bir kanıt da yok.

Geçen yıl Trump yönetiminin nihai bütçesi, parlamenterlerin savunma bakanı ve ulusal istihbarat direktörünün Donanma pilotlarının son yıllarda sıkça gördüklerini itiraf ettiği UFO'lar hakkında ABD'nin ne bildiğine dair bir rapor hazırlaması yönündeki talebini de içeriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Times'ın dün yayımlanan haberinde, incelemeyle ilgili bilgi veren isimsiz istihbarat yetkililerine göre onlarca yıla ait analiz edilen 120 olayın çoğunun UFO'yla karıştırılan gizli bir ABD teknolojisi içermediği belirtildi.

Her zamanki gibi bu, o zaman bunlar ne sorusunu beraberinde getiriyor. UFO soruşturmasının gizli olarak sınıflandırılmamış versiyonu beklendiği gibi 25 Haziran'da yayımlandığında kamuoyu daha fazlasını öğrenebilir.

Son birkaç yılda Donanma pilotları eğitim tatbikatları ve görevleri sırasında sık sık UFO gördüklerini bildirmişti.

Bir dizi olayda, 2014 yazıyla 2015 ilkbaharı arasında neredeyse her gün topaç gibi dönen bir nesne görülmüştü.

Savaş uçağı pilotu Teğmen Ryan Graves, karşılaştıkları cisimlerle ilgili olarak "Bu şeyler bütün gün orada olurdu" demişti.

Rapor görülen cisimleri küçük yeşil adamlara veya Amerikan yönetimine bağlamasa da, soruşturma hakkında bilgi veren istihbarat yetkilileri bazı olayların “hipersonik” havacılığa büyük yatırım yapan Rusya veya Çin'in silah programlarıyla açıklanabileceğini söyledi.

Times'ın son haberleri, 2007'de başlayan ve UFO raporlarını izleyen bir Pentagon girişimi olan Gelişmiş Hava Tehditleri Tanılama Programı'nın (Advanced Aerospace Threat Identification Program) varlığını ortaya çıkarmıştı. Program resmi olarak 2012'de sonlandırılmış fakat 2020'de yeni bir isimle yeniden başlatılmıştı: Tanılanamayan Hava Olayları Görev Gücü (Unidentified Aerial Phenomena Task Force).

Aynı zaman diliminde ABD'deki liderlerin UFO'larla ilgili gizemler hakkında daha açık konuşmasıyla beraber bu tartışmaların daha uçlarda gerçekleştiği önceki yıllara kıyasla kültürel bir değişim de yaşandı.

Örneğin eski Başkan Barack Obama, kısa süre önce gece programı sunucusu James Corden'la tanımlanamayan hava olaylarına dair sürekli gündemde olan sorular hakkında açıkça konuşmuştu.

ABD yönetimi UFO'larla ilgili bilgilerine dair sır perdesini yavaş yavaş kaldırıyor olabilir ama halk bu konuyu çok uzun zamandır merak ediyor. Son Gallup anketi, Amerikalıların üçte birinin bazı UFO'ların uzaylılara ait araçlar olarak açıklanabileceğine inandığını gösteriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independence.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU