Obama'ya göre uzaylıların varlığına dair kanıt bulunursa "yeni dinler" ortaya çıkabilir

"Bu benim siyasetimi hiçbir şekilde değiştirmez. Çünkü tüm politikalarım, uzayın ortasında yüzen bu küçük noktanın üzerindeki minik organizmalar olduğumuz gerçeğine dayanıyor"

Barack Obama, UFO'lara dair görüşlerini paylaştı (AFP)

Eski ABD Başkanı Barack Obama, salı günü The New York Times'ta yayımlanan röportajında, uzaylı yaşama dair somut kanıtların küresel toplumu temelden değiştireceğini öngördü.

The Ezra Klein Show'da Ezra Klein'a konuşan 44. ABD Başkanına, uzaylıların dünyayı araştırdığının insanlarca doğrulandığı ancak bu gizemli varlıklarla temasa geçecek bir yolun henüz bulunmadığı olası bir senaryo sunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendi genel siyasi bakış açısının büyük olasılıkla değişmeyeceği yanıtını veren Obama, dünya çapında birçok kişinin kendi dünya görüşlerine meydan okunduğunu göreceği ve birçok yeni tartışmanın ortaya çıkacağı tahmininde bulundu.

Eski başkan şöyle devam etti:

Bu ilginç. Bu benim siyasetimi hiçbir şekilde değiştirmez. Çünkü tüm politikalarım, uzayın ortasında yüzen bu küçük noktanın üzerindeki minik organizmalar olduğumuz gerçeğine dayanıyor.

Ama şüphesiz, kendimizi savunmak için silah sistemlerine çok daha fazla para harcamamız gerektiği gibi konularda tartışmalar anında başlar. Yeni dinler ortaya çıkar. Kim bilir ne tür tartışmalara gireriz. Birbirimize karşı argümanlar üretmekte iyiyiz.

Obama'nın açıklamaları, ABD Savunma Bakanlığı'nın yayımlaması beklenen tanımlanamayan uçan nesneler (UFO'lar) ve Amerikan askeri personelinin dahil olduğu açıklanmayan olayların detaylı anlatıldığı, gizli olarak sınıflandırılmamış bir rapor öncesinde geldi.

Eski ABD Donanması pilotları geçen birkaç ayda bir dizi benzer hadiseyi detaylarıyla anlatırken, bazıları deneyimlerini mayısta CBS News'in 60 Minutes programında paylaşmıştı.

Geçen ay günlük bir brifingde raporun yayımlanmasına değinen Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, açıklanacak bilgilerin kapsamının Ulusal İstihbarat Direktörünün takdirine bağlı olduğunu ifade etmişti.

Psaki, "Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi'ndeki ekibimiz elbette bu rapor üzerinde aktif biçimde çalışıyor. Tanımlanan veya tanımlanmayan herhangi bir hava aracı tarafından hava sahamızın ihlaline yönelik bildirimleri çok ciddiye alıyor ve her birini inceliyoruz" demişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU