Ağbaba: MHP'li Karataş Belediyesi "olmayan mehteran takımıyla" insan kaçırmış

Veli Ağbaba, “Gri pasaportla yurt dışına gönderilen 30 kişiden 20'si geri dönmemiş” dedi

Teftiş raporunu paylaşan CHP'li Veli Ağbaba, "MHP'li  Karataş Belediyesi "olmayan mehteran takımıyla" insan kaçırmış, yurt dışına giden 30 kişiden 20'si geri dönmemiş" dedi / Fotoğraf: Twitter

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" adlı proje kapsamında Almanya'nın Hannover kentine düzenlediği geziye katılan 45 kişiden 43'ünün ülkeye dönmemesi olayını kamuoyunun gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu kez de Adana Karataş ilçesinde yaşanan benzer bir olayı gündeme getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Mülkiye Başmüfettişi Nail Atay’ın İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne gönderdiği teftiş raporunu Twitter hesabından  paylaşan Ağbaba, "MHP'li Adana Karataş Belediyesi 'olmayan mehteran takımıyla' insan kaçırmış. Gri pasaportla yurt dışına gönderilen 30 kişiden 20'si geri dönmemiş. Anlaşılan 'Avrupa'ya vizesiz seyahat' sözünü sadece kendilerine uygulamışlar" ifadesini kullandı.

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi’nde yaşanan gri pasaport skandalını da Türkiye Veli Ağbaba’nın açıklaması ile öğrenmişti.

Yeşilyurt’un AK Parti'li Belediye Başkanı Mehmet Çınar, CHP'li meclis üyelerine, “CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın ne işi vardı Türkiye gündemine taşıyacak. Kendi memleketi değil mi, kendi de Malatyalı değil mi?”  diyerek Ağbaba’nın konuyu gündeme taşımasına tepki göstermişti.

İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı

Gri pasaport skandalının Yeşilyurt ile sınırlı olmadığının ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova, Yozgat Yerköy, Şanlıurfa Suruç, Ordu Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurt dışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla ilgili Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU