12 Boğaziçi öğrencisinin imza verme şartı kaldırıldı, yurtdışı yasağı devam edecek

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü

12 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında imza verme zorunluğu kaldırıldı, yurtdışına çıkış yasaklarının devamına karar verildi / Fotoğraf: Twitter

Boğaziçi Üniversitesi'nde 25 Mart günü LGBTİ+ bayrakları taşıdıkları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan öğrencilere açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dayanışma için adliye önünde toplanan Boğaziçi BÜLGBTİ+ Kulübü, yaptığı açıklama ile "Varlığımıza alışacaksınız, barışacaksınız, çünkü buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz" dedi. 

Duruşma sonucunda dava 28 Haziran’a ertelendi. Beraat talepleri reddedilirken öğrencilerin yurtdışı çıkış yasaklarının devam etmesine karar verildi.

Neden yargılanıyorlar?

25 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı Hisarüstüstü Mahallesi’nde dört öğrenci “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

Aynı gün Boğaziçi Üniversitesi rektör atanmasını protesto eylemleri sırasında LGBTİ+ bayrağı taşıyan bir öğrenciye açılan disiplin soruşturması vardı. Polisin gözaltıları Kuzey Kampüs’te, üniversitenin Bebek kapısında ve 26 Mart’ta ise gözaltındakilerin çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde de devam etti.

25 Mart'ta gözaltına alınan 12 kişiye “toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet” suçlamasıyla dava açıldı.

Kağıthane Kaymakamlığı, Çağlayan Adliyesi meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması ve oturma eylemi gibi etkinliklerin bir gün süreyle yasaklandığını duyurmuştu.

 

Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU