Kanal İstanbul Fizibilite Raporu ortaya çıktı: Köprülerin güzergahı ve maliyeti belli oldu

Raporda köprülerin toplam yatırım tutarının 2 milyar 855 milyon olduğu görüldü

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce Kuzey Marmara Otoyolu’nun 7. etabının açılığında yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesinin yakında ilk köprü temelinin atılmasıyla fiilen başlayacağını açıklamıştı.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldığı bir televizyon programında "Haziran itibarıyla projemize başlamış olacağız. Bizim 10 yıldan sonra Kanal İstanbul'a ciddi bir şekilde ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker bugünkü yazısında Kanal İstanbul Fizibilite Raporu'nu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toker yazısında şunları kaydetti:

Kanal İstanbul'a köprülerle başlanacağını öğrendik. Son birkaç haftadır daha sık aralıklarla açıklamada bulunuyor Bakan Bey. Ama ”Hangi köprü?” “İhale usulü ne?” “Yatırım maliyeti nedir?” soruları yöneltilmiyor. Bu soruların cevabı kamuoyuna açıklanmayan Kanal İstanbul Fizibilite Raporu'nda mevcut.

Toker  yazısında grafik ekleyerek köprülerin güzergahı ve maliyetlerini paylaştı

gra.png
Grafik: Sözcü

 

Toker’in aktardığına göre, raporda, 2 tanesi, "İBB Karayolu Geçişleri ve Altyapı" başlığıyla yer almak üzere, Fizibilite Raporu'nda toplam yedi tane köprü bulunduğu görüldü.

Raporun yerel seçimlerden, önce tamamlandığını belirten Toker, "Toplam yatırım tutarı 2 milyar 855 milyon ABD Doları olan yedi köprünün modeli konusunda raporda netlik yok. Ama geçişlerin bedava olmayacağını tahmin etmek zor değil. İzleyip göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU