İsrail'de binlerce Yahudi ve Arap barış için sokağa döküldü

Milletvekili Ayman Odeh: Yahudiler ve Araplar karanlığı birlikte dağıtacak

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes 21 Mayıs'ta yürürlüğe girmişti (Standing Together)

İsrail'de barış ve birlikte yaşama çağrısı yapan binlerce Yahudi ve Arap sokaklara döküldü.

Sol görüşlü Standing Together ve hak örgütü Breaking the Silence hareketlerinin düzenlediği yürüyüş, cumartesi günü Tel Aviv'de yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katılımcılar "Burası hepimizin evi" ve "Nefret ve korku hissetmiyoruz. Hep birlikteyiz" gibi sloganlar atarak, Rabin Meydanı'ndan Habima Meydanı'na kadar yürüdü. Burada bazı kişiler konuşma yaptı.

Bunlardan biri de İsrailli muhalif yazar David Grossman. "Bu akşamki konuşmamı İsrail'deki ve Gazze'deki çocuklara adamak istiyorum" diyen Grossman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Farklı kesimlerden aşırılık yanlılarının rehinesi durumundayız. Kişilerin nasıl hedef haline geldiğini, annelerin çocuklarını korumak için sokakta onların tepesinde nasıl uzandığını, çok katlı binaların iskambil kağıdından yapılmış evler gibi nasıl dağıldığını ve ailelerin göz açıp kapayıncaya kadar nasıl kaybolduğunu şaşkınlık içerisinde izliyoruz.

Sol blokta yer alan Meretz Partisi'nin milletvekili Tamar Zandberg, 11 gün süren çatışmalarda ülkede yaşamanın kabusa döndüğünü söyledi. Zandberg, artık bir sonraki savaşı beklemek istemediklerini ve barış istediklerini kaydetti.

Arapların ağırlıkta olduğu siyasi partilerin ittifakından oluşan Müşterek Liste'nin başkanı Ayman Odeh de bir konuşma yaptı. "Halk bu ülkeye çöken karanlıktan bahsediyor. Ben ışık görüyorum. Hem de güçlü bir ışık. Yahudiler ve Araplar karanlığı birlikte dağıtacak" diyen Odeh, iki tarafın "birlikte yürümesi" gerektiğini ifade etti.

 

Independent Türkçe, Times of Israel, Jerusalem Post

DAHA FAZLA HABER OKU