Harry Potter: Ron'un gizemli faresine dair ipuçları nelerdi?

Azkaban Tutsağı, Ron'un evcil faresine dair büyük bir gizemi ortaya çıkarmıştı

Ron karakterini canlandıran Rupert Grint ilk üç filmin ardından Harry Potter filmlerini izlemeyi bıraktığını söylemişti (Warner Bros)

HBO Max'te yayımlanmak üzere hazırlanacak Harry Potter dizisine dair çalışmaların başladığının duyurulması ünlü fantastik seriye yönelik gizemleri, kıyıda kalmış unsurları yeniden gün yüzüne çıkarıp hayranların hararetli tartışmalarının harlanmasına yol açtı. 

Hem kitaplardaki hem de filmlerdeki pek çok detayın üstündeki tozlar silinerek yeniden masaya kondu. 

J.K. Rowling'in kaleme aldığı romanlardan uyarlanan Harry Potter filmlerinde başlangıçtaki pek çok sır hikaye ilerledikçe açığa çıkıp izleyenleri şaşkına uğratmıştı. Bunlardan biri de Peter Pettigrew'un kılık değiştirmiş hali olan Scabbers'ın kimliğinin ortaya çıktığı andı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Timothy Spall'ın canlandırdığı Peter Pettigrew, serinin kahramanı Harry'nin ebeveynlerinin eski arkadaşı ve büyücülük evreninin en kötü büyücüsü Voldemort'un sadık bir takipçisiydi. 

Peter Pettigrew, Hogwarts yıllarında Sirius Black, James Potter ve Remus Lupin'le yakın arkadaştı ve bu nedenle Çapulcular grubunun parçasıydı. 

Pettigrew, Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın da üyesiydi ve Lord Voldemort için casusluk yapıyordu. Harry'nin ebeveynleri olan James ve Lily Potter'a ihanet ederek ölümlerine yol açan kişiydi. 

Pettigrew uzun süre Ron'un faresi Scabbers kılığında Harry'e de yakın kalmayı da başarmıştı. Her ne kadar Scabbers'a yönelik gizem Azkaban Tutsağı'nda (Prisoner of Azkaban) ortaya çıksa da faredeki tuhaflığın ortaya çıkmasından önce hikayede epey ipucu bulunuyordu. 

Screen Rant'in haberine göre farelerin genellikle üç yıllık ömrünün olmasına rağmen Scabbers'ın hayli uzun bir yaşama sahip olması ilk dikkat çekici detaydı. Scabbers'ın Weasly ailesiyle birlikte 12 yıldır yaşadığı belirtilmişti.

Söz konusu hikayede Sirus, Azkaban'dan kaçmış ve ardından Scabbers gözle görülür biçimde kilo kaybetmiş ve kelleşmişti. Pettigrew, Sirius'un bir şekilde kendisini bulacağından endişe ediyordu ve bu endişe nihayetinde Scabbers'ı da fiziksel olarak etkiliyordu. 

Öte yandan Rowling, Scabbers'ı tasvir ederken ayak parmaklarından birinin eksik olduğundan bahsetmişti.

Sirius yakın arkadaşları Lily ve James'in ölümünden Pettigrew'un sorumlu olduğunu öğrendiğinde onun peşine düşmüş ve bir caddede sıkıştırmıştı. Bunun üzerine Pettigrew caddenin büyük kısmını havaya uçurup fareye dönüşmeden önce bir parmağını koparmıştı.

Scabbers'ın ve Pettigrew'un bir parmağının eksik olması da gizemin ortaya çıkmasından önce verilen ipuçlarından bir diğeriydi. 

Harry Potter evreninin gediklileri bu tip ipuçlarına aşina olsa da hikayede yer alan farklı unsurların nasıl işleneceği büyük bir merak konusu.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU