Mısır'da Filistin bayrağı sallayıp gözaltına alınan engelli gencin annesi, Sisi'ye destek mesajı yazmaya zorlanmış

23 yaşındaki Ömer Mursi geçen cuma Tahrir'de Filistin'e destek için eylem yaparken gözaltına alınmıştı

Mısırlı gencin ortadan kaybolması sosyal medyada da tepkiye yol açmıştı (El_Gendy_95/Twitter)

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda Filistin bayrağı sallarken gözaltına alınan bir gencin annesinin, oğlunun serbest kalması için sosyal medyada hükümete destek mesajı yazmaya zorlandığı iddia edildi.

Middle East Monitor'un haberine göre, 23 yaşındaki Ömer Mursi geçen cuma Tahrir'de Filistin'e destek için eylem yaparken gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2011'de dönemin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasına yol açan kitlesel gösteriler sırasında vurularak kısmi felç geçiren Mısırlı gencin gözaltına alınması, ülkedeki insan hakları örgütlerinin tepkisini çekti. Birçok grup, Mursi'nin sağlığından endişe ettiklerini açıkladı.

Tepkilerin ardından genç salı günü serbest bırakıldı.

İnsan hakları savunucusu Hişam Mahmud, Mursi'nin annesinin resmi yetkililer tarafından tehdit edildiğini belirterek "Onu, Facebook'ta kendisinin ve oğlunun Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'ye saygı duyduğunu yazmaya zorladılar" dedi. Ömer ve ailesinin uzun zamandır hükümete muhalif olduğunu kaydeden Mahmud, "O bırakıldığı için şanslı, binlerce siyasi tutuklu bu kadar şanslı değil" diye konuştu.

Mısır'da yaklaşık 60 bin siyasi mahkum olduğu belirtilirken, sistematik işkence iddiaları ve artan idam cezaları büyük tepki yaratıyor.


Independent Türkçe, Middle East Monitor

DAHA FAZLA HABER OKU