Yusuf Kaplan: Darbelere karşı her an teyakkuz halinde olmalıyız

"Bu ülkede her zaman darbe olabilir, diyen insanları paranoyak olarak adlandıran kişilerin ya salak ya da asalak olduklarını söyleyeceğim"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de son yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği yazısında “Darbelere karşı her an teyakkuz halinde olmalıyız” dedi.

Yusuf Kaplan, bugünkü köşe yazısında Sedat Peker’in videolarına isim vermeden değindi:

Ülke kaosa sürüklenmeye çalışılıyor... Art arda yaşanan ve her gün yenilenir eklenen skandallar halkta tedirginlik oluşturuyor. “Bir el”, halkta infial oluşturacak ifşaatlar yaptırarak ülkenin yönetilemez hâle geldiği algısı üretmeye çalışıyor!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu ülkede darbe olmaz diyen kişiler var. Hem de çok miktarda. Bu ülkede darbe olmaz, diyen adam, zihnen darbeyi yemiş demektir zaten” diyen Kaplan, özetle şunları yazdı:

Bu ülke, iki asır önce bizim elimizden alındı. Bu ülkenin hâs çocuklarının elinden alındı. O yüzden ülkeyi geri alma girişiminde bulunan milletin adamları ya Sultan Abdülhamid gibi iktidardan / tahttan uzaklaştırıldı ya Menderes gibi idam edildi ya da Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi gözümüzün içine baka baka gözümüzün önünde katledildi!

Bu ülke bu ülkenin hâs çocuklarının elinde olmadığı için, ipler hâlâ bizim elimize tam olarak geçemediği için bu ülkede ipleri bizim elimize alma girişimi her zaman olacaktır zorunlu olarak ve bu nedenle de darbe ihtimali her zaman söz konusudur.

Bu ülkede her zaman darbe olabilir, diyen insanları paranoyak olarak adlandıran kişilerin ya salak ya da asalak olduklarını söyleyeceğim ve bu kişilerin bilerek veya bilmeden bu ülkeyi kontrol eden derin dış şebekelerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir iş yapmadıklarını iddia edeceğim.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU