Karamollaoğlu: Süleyman Soylu aklanmak istiyorsa istifa etmelidir

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Bugün Türkiye’de 90’lı yılları aratır halde devlet ve mafya ilişkisi ortalığa dökülmüş durumdadır. Ancak kimsenin kılı kıpırdamıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Karamollaoğlu, TÜİK verilerine göre her dört gençten birinin işsiz olduğunu, ancak oranın aslında daha yüksek olduğunu kaydetti.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'de yaşayamam diyenlerin biletini alıp, göndermek lazım" ifadesini hatırlatarak, "Kovmak, kırmak, kapının dışına koymak kolaydır ama dertlerle ilgilenmek, çözüm üretmek zordur. Çifte standartı ve kamplaşmayı ortadan kaldırmalıyız. Yoksa çözüm üretme imkanı olmaz ve gençlerimize güven veremeyiz" diye konuştu.

Genç işsizliğini azaltacak, üretime dönük bir ekonomi politikasına ihtiyaç olduğunu belirten SP lideri, "Yapmamız gereken ilk iş; üretime dönük olmayan yatırımları durdurmaktır" dedi.

"Büyük İsrail Projesi'ni gerçekleştirmek için bir hareket başlatılmıştır"

Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Filistin’de bir vahşet, bir katliam yaşanıyor ve İsrail üzerinde etkili olabilecek kesimlerden ses çıkmıyor. Filistin bir sınav kağıdı, Her mümin kulun önünde…" demiş rahmetli Cahit Zarifoğlu. Bugün maalesef İslam dünyası bu sınav kağıdını dolduramıyor. Bu bölgede Büyük İsrail Projesi'ni gerçekleştirmek için bir hareket başlatılmıştır. Buna nasıl kulaklarımızı tıkıyoruz, anlamak mümkün değil.

"Mavi Marmara şehitlerini sattılar"

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Üç dinin mensupları Kudüs'ü idare etsin" fikrini ise "savsaklama" olarak değerlendrdi.

Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması çağrısında bulunan Karamollaoğlu, "terör devleti" olarak nitelendirdiği İsrail ile de  ilişkilerin askıya alınması gerektiğini kaydetti.

Karamollaoğlu, Mavi Marmara gemisine  yapılan saldırıyı da hatırlatarak, "Başta Cumhubaşkanıı Erdoğan da destek verdi, ama sonra israil 'Gelin bu işi çözelim' dedi. 20 milyon dolara Mavi Marmara şehitlerini sattılar" diye konuştu.

SP lideri şöyle devam etti:

Bugün maalesef Filistin’i bombalayanlar Konya'da eğitildiler. Bu işi durdurmak mecburiyetindeyiz. BM Genel Kurulu'nun yapacak olduğu toplantıda Filistin'e Barış Gücü gönderilmesi için gereken hukuki zemin vardır ve bu konu bir an önce karara bağlanmalıdır. luslararası Ceza Mahkemesi’nin geçtiğimiz Şubat ayında aldığı işgal altındaki topraklarda işlenen savaş suçlarıyla ilgili kararı önemlidir. Bu noktada UCM’nin harekete geçirilmesi gerekir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelere de çağrıda bulunan Karamollaoğlu, "İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler bu teşkilatın 1969’da Mescid-i Aksa’nın işgali üzerine kurulduğunu idrak ederek artık sözün ötesinde adımlar atmalıdır" diye konuştu.

"90’lı yılları aratır halde devlet ve mafya ilişkisi ortalığa dökülmüş durumdadır"

Konuşmasında Sedat Peker'in iddialarına da yer veren SP lideri, şunları kaydetti:

Türkiye’de firar etmiş bir kişi adeta yeri yerinden oynatacak iddialarda bulunuyor ama memlekette bir tane savcı bu konuyu dikkate alıp ilgilenmiyor. Çünkü iktidarın yetkilileri bu işin içinde. Bugün Türkiye’de 90’lı yılları aratır halde devlet ve mafya ilişkisi ortalığa dökülmüş durumdadır. Ancak kimsenin kılı kıpırdamıyor. Hâkiminin davacı, mübaşirinin şahit olduğu bir davada da verilen hükme itibar edilmez.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialardan aklanmak istiyorsa bir an önce istifa etmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, "Soruşturma süreci böyle başlatılmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan esnafa hibe desteğini de eleştiren SP lideri, yapılan 3-5 bin TL hibe esnafın derdine derman olamayacağını kaydetti.

"Irkçı saldırılar önlenmelidir"

Erbil'den gelen bir ailenin Mersin'de saldırıya uğradığı hatırlatan SP lideri şöyle konuştu:

Bayram tatilini geçirmek üzere Erbil'den çocuklarıyla birlikte Antalya’ya giden bir aile Mersin yakınlarında, yolda trafikte seyir halindeyken saldırıya uğramış. Bu ırkçı saldırılar önlenmelidir, failler ortaya çıkarılmalıdır.

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU