Sedat Peker, Bakan Soylu ile aralarında "aracılık" yapan gazeteciyi açıkladı: Kimseye hile yapmam kendimi de rezil duruma düşürmem

Sedat Peker, gazeteci Hadi Özışık ile "Bakan Soylu" hakkında yaptığı telefon görüşmesinin kayıtlarını yayımladı

Fotoğraf: Twitter

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aracılık yaptığı iddia edilen gazetecinin Hadi Özışık olduğunu açıklayarak, kendisiyle yaptığı telefon görüşmesini yayımladı.

Görüşmeye ilişkin kaydı sosyal medya hesabından paylayan Peker, "Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan hadi özışık - süleyman özışık kardeşler en yakınları olan süleyman soyluyla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem" dedi.

Görüşmede Peker, Soylu'nun kendisi hakkındaki "Pislik" ifadesine tepki gösterdiği görüldü.

Peker'in daha sonra yayınladığı videoda ise Hadi Özışık'ın Soylu ile görüşmeye giden ismin kardeşi Süleyman Özışık olduğunu söylediği duyuluyor.

Özel, bir gazetecinin aracılık ettiğini iddia etmişti

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Halk TV'de katıldığı bir programda Bakan Soylu ve Peker arasında bir gazetecinin aracılık yaptığını iddia ederek şunları kaydetmişti:

Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker ile bir görüşme gerçekleştirdi mi? Yaptığı görüşmede 'Yeni videolar yayınlama. Bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi? Sonrasında Süleyman Soylu'nun Sedat Peker ile ilgili açıklamalarından sonra, Sedat Peker çektiği bir videoyu o gazeteciye yolladı mı? O gazeteci o videoyu Süleyman Soylu'ya izletti mi? Sonra dönüp Peker'e, 'Aman bu videoyu yayınlama' dedi mi demedi mi?'

Özışık, "aracılık" iddialarını reddetmişti

Gazeteci Hadi Özışık ise, programa bağlanakarak Özel'in iddialarına cevap verdiği açıklamasında, "Soylu ile Peker arasında haber götürdüğüm yalandır. Böyle yapan şerefsizdir, haysiyetsizdir" demişti.

Özışık: Aracılık yaptıysam namussuzum, şerefsizim, haysiyetsizim, alçağım

Hadi Özışık, Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalında, CHP'li Özgür Özel'in söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'in "aracılık" iddialarını reddeden Özışık şunları kaydetti:

Ben dostumu arkadan vurmam. Ben dostuma kalleşlik yapmam. Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında "videolar durdurulsun" diye bir mesaj götürdüysem namussuzum, şerefsizim, haysiyetsizim, alçağım. Bu iddiayı gündeme getiren kişinin bunu ispat etmesi lazım. Sedat Peker'in videosunda ismim geçiyor, beni övüyor. FETÖ kanalları bunun üzerinde tepiniyor. Süleyman Soylu ile arkadaşım. Benim üzerinden Soylu'ya zarar vermek siyasi namussuzluktur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU