Putin: Filistin-İsrail gerilimi sınırlarımızın yakınında gerçekleşiyor, güvenlik çıkarlarımızı doğrudan ilgilendiriyor

Putin, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilimin, Rusya'nın çıkarlarını doğrudan ilgilendirdiğini savundu. Ukrayna konusuna da değinen Putin, "Ukrayna, Rusya'nın güvenliği açısından bizim özel dikkat göstermemizi gerektirecek bir yere dönüşüyor" dedi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında İsrail-Filistin çatışması ve Ukrayna ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Filistin ile İsrail arasında tırmanan gerilime ilişkin yorumlarda bulunan Putin, bu konunun Rusya'nın güvenlik çıkarlarını doğrudan ilgilendirdiğini savundu.

Putin şunları kaydetti:

Mesai arkadaşlarımdan şu anda Ortadoğu'da durumun nasıl geliştiği hakkında konuşmasını talep ediyorum. Yani, Filistin ve İsrail arasında tırmanan gerilim hakkında. Bu, bizim sınırlarımızın yakınında meydana geliyor ve güvenlik çıkarlarımızı doğrudan ilgilendiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ukrayna'daki siyasi temizliğe karşılık vermek zorunda kalacağız"

Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendiren Putin, Kiev'in Rusya'yla işbirliğine ilgi duyan güçleri ülkenin siyasi arenasından temizlemeye yönelik eylemlerine karşılık vermek zorunda kalacaklarını belirtti.

Putin, "Tüm bu olanlara bakıldığında ve çok üzücü bir şekilde, Ukrayna yavaş ancak emin adımlarla Rusya'nın bir tür antipodu, bir tür Rusya karşıtı platform haline geliyor. Görünüşe göre Ukrayna, Rusya'nın güvenliği açısından bizim özel dikkat göstermemizi gerektirecek haberleri sürekli olarak alacağımız bir yere dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU