Haaretz: İçerideki Arap-Yahudi geriliminden endişelenen İsrail, Gazze sınırındaki çatışmaları sona erdirecek

Ordunun Gazze’ye hava saldırılarını artırmayı düşündüğü belirtiliyor

Sınırdaki Sderot kasabasında Gazze Şeridi'ne ateş açan İsrail askerleri (AFP)

Gazze'ye hava saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusunun, ülke içinde yükselen tansiyon nedeniyle sınırdaki çatışmaları sona erdirmeye hazırlandığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in en etkili gazetelerinden merkez sol görüşlü Haaretz gazetesinin haberine göre, ülkedeki birçok kentte Yahudi ve Araplar arasındaki çatışmaların kontrolden çıkma ihtimalini değerlendiren İsrail ordusu, Gazze sınırındaki çatışmaları durdurma yönünde hükümetten emir bekliyor.

Savunma yetkililerine dayandırılan haberde, üst düzey İsrailli askeri yetkililer arasında son dönemde yapılan görüşmelerde Lod, Bat Yam, Akka ve diğer kentlerde artan şiddetin, ulusal güvenliği Gazze'deki çatışmalarla aynı düzeyde tehdit ettiğinin düşünüldüğü belirtildi.

Öte yandan haberde, ordunun pazartesinden bu yana artan şiddeti dindirmek için Gazze'ye hava saldırılarını artırmayı düşündüğü de kaydedildi.

Bazı kaynaklara göre, ateşkes taleplerini reddeden İsrail, ülke içinde artan tansiyon nedeniyle bu kararını gözden geçirmek zorunda kalabilir.

Haaretz'in haberinde, ordudaki bazı kesimlerin, Hamas'ın zayıflamasının Gazze'de bir iktidar boşluğuna yol açarak kaos ortamı oluşturmasından endişelendiği de aktarıldı.


Independent Türkçe, Haaretz

DAHA FAZLA HABER OKU