Can Ataklı: İstanbullulara bu kadar eziyeti niçin çektiriyorsunuz?

"Milyonlarca insan işine gidiyorsa araya karışmış üç beş kişiyi cezalandırmak için herkese bunca eziyet çektirilmesinin bir mazereti olabilir mi?"

Fotoğraf: AA arşivi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul’da halkın üçte ikisinin tam kapanmadan muaf olduğunu söylerken gün içerisinde trafikte yapılan polis kontrollerine tepki gösterdi. Yolun daraltılarak kontrol yapıldığını belirten Ataklı, “İstanbullulara bu kadar eziyeti niçin çektiriyorsunuz?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı’nın bugünkü köşesinde yer alan eleştiriler şöyle:

Tam kapanma günlerinin sonuna geliyoruz. Başından beri gözlediğim çok can sıkıcı bir durumu televizyonda hemen her gün söyledim, bir de buraya yazmak istedim. İstanbul’da polis anlamsız biçimde millete eziyet çektirdi bu süreçte ve çektirmeye de devam ediyor. Nedir bu eziyet?

Hesapta tam kapanma var ama İstanbul halkının üçte ikisi yasaklardan muaf. Yani milyonlarca İstanbullu doğal olarak sokakta ve hareket halinde… Polis ise ana arterlerde yol daraltarak kontrollü geçiş sağlıyor. Peki neden? Sordum bir polise böyle bir kontrol noktasında. Dedi ki, “Yasağı ihlal edenleri saptıyoruz.”

Peki buna gerek var mı? Yok. Milyonlarca insan işine gidiyorsa araya karışmış üç beş kişiyi cezalandırmak için herkese bunca eziyet çektirilmesinin bir mazereti olabilir mi? Ayrıca kontrol falan yok. Bazı anlarda araçları durdurup “İzin belgeniz var mı?” diye soruyorlar o kadar. İzinler e-Devlet çöktüğü için zaten herkesin elle yazdığı belgelere dayanıyor. Ama yollar tek şeride indirildiği için trafik çoğu kez normal zamanlardan bile daha sıkıntılı hale geliyor. Ataklı, “Bu işin mantığını anlamak mümkün değil. Dostlar alışverişte görsün hesabı yani” yorumunu yaptı.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU