İmamoğlu hakkında açılan soruşturmaları değerlendirdi: Bence çok net bir cevabı var, İstanbul seçimini yedirememek

İBB'deki kayıp atlar iddiaları ilişkin konuşan İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın atlara çip taktığını ve onları takip edebildiğini söyledi

Fotoğraf: İBB basın

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Fatih Sultan Mehmet türbesinde ellerini arkadan bağlayarak saygısızlık yaptığı" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasını değerlendiren İmamoğlu, "Bence çok net bir cevabı var, İstanbul seçimini yedirememek. Hala oradalar. Bir de bakıyorlar ki işler tıkır tıkır yürüyor, acaba ne yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

Fatih Sultan Mehmet'in anma törenlerinde bir mevlüt okutuldu ve türbenin içinde dua ettik. O günün öncesinde protokolde bir gecikme yaşandı. Gecikme yaşanınca şimdi böyle sırtımızın dönük olduğu bölümde Fatih Sultan Mehmet'in türbesi var, karşısında da Gülbahar Hatun türbesi var ve onun yan tarafında da yakın zamanda Kadir Topbaş'ı defnettiğimiz mezarlık alanı var. Gayet insani bir tavırla ben, orada vakit geçirmek yerine içeri girip bir denetleyeyim istedim. Yani ellerim arkada yürümeye başladım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP'li belediye başkanlarına ziyaret

İmamoğluu, görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına yaptığı ziyaret nedeniylede hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili olarak ise, "Çok şey konuşuldu, ben oraya kendi kimliğimle ve kişiliğimle gittim. Bir HDP'li olması başka bir partili olması benim için önemli değil. Nereye gitsem inanın hangi partili olursa olsun, arar ziyarette bulunurum. Her şehirde bunu yaptım. Burda da aynı şeyi yaptım. Kayyumla ilgili tavrım, kayyumu reddedişim o güne dair değil, defalarca. Bu ziyaretten, sulh çıkarmak, ya da suçlu oluşturmak. Günün nabzına göre ben İmamoğlu'na nasıl vururum anlayışıyla yapılmış" dedi.

"Bakanlık atlara çip takmıştı"

Ekrem İmamoğlu, Hatay'ın Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 99 atın kaybolduğu iddiaları ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Atlara kaybolmadan önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çip takıldığını belirten İmamoğlu, "Çip, Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanı soruyor nerede o atlar? Tarım Bakanı çıkıp açıklama yapsana. Her anına şahitler. Tarım Bakanlığı kayıp atlar varsa bulacak. Dörtyol'da bu iş çıktı. Takip edecek o ilin Tarım Müdürlüğü" dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

25 yıl yönettiniz. Sizin çözemediğiniz sorunu çözdük. Atlar bakımsızlıktan ölüyordu. Yılda 400 at. Şimdi böyle. Çok net. Elleri arkada yürüdü diye soruşturma açacağınıza bunla ilgili soruşturma açsanıza. Hepsini rapora dökün diye talimat verdim. Soruşturma başlattım. Madem bu kadar merak ediyorsunuz çıkın soru sorun.Yılda 400 at ölüyordu. Teslim aldıktan sonra atlar öldü. Yalan bir haber değil. 25 yılın faturası. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU