Demirtaş: Bugünleri tahmin etmiştim ama durdurmaya gücümüz yetmedi maalesef

"Şimdi artık bütün bunları düzeltmek ve bir çıkış yolu bulmak için el ele mücadele etme zamanı. Çok umutluyum. Hep birlikte başaracağız"

Fotoğraf: Reuters

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’nin bulunduğu mevcut durumun geçmişte de öngörülebildiğini ancak bunu durdurmaya güçlerinin yetmediğini” söyledi. Umutlu olduğunu söyleyen Demirtaş, "Şimdi artık bütün bunları düzeltmek ve bir çıkış yolu bulmak için el ele mücadele etme zamanı" dedi.

4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Demirtaş,  Edirne F Tipi Cezaevi’nden Halk TV’nin sorularını yanıtladı.

Eski HDP lideri, “Seni başkan yaptırmayacağız çıkışını yaptığınız süreçte Türkiye'nin bugününü tahmin edebiliyor muydunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

Bugünleri tahmin etmiştim ama durdurmaya gücümüz yetmedi maalesef. Yoksa her şey baştan belliydi. Hukuk askıya alınacaktı, demokrasi yok edilecekti, ekonomi çökecekti, toplum sefalete sürüklenecekti. Bunlar olacaktı ve oldu da ne yazık ki. Şimdi artık bütün bunları düzeltmek ve bir çıkış yolu bulmak için el ele mücadele etme zamanı. Çok umutluyum. Hep birlikte başaracağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirtaş,  “Başınıza gelenlerin ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sözüyle bağlantılı (kişisel husumetle bağlantılı) olduğu söyleniyor. Siz de öyle mi düşünüyor musunuz? Yoksa dönem değişince her koşulda bu davalar açılacak mıydı?” sorusuna da şu şekilde yanıt verdi:

Bana karşı özel bir kinin ve kastın olduğu belli zaten. Ancak bunu, bu dönemin otoriter karakterinden bağımsız ele almak yanlış olur. Tüm muhalefete baskı yapılıyor. Bununla birlikte HDP’ye ayrı, özel ve orantısız bir baskı var. Tam bir intikam duygusu ve düşman hukukuyla yaklaşıyorlar. Mevcut iktidarın baskısı olmasaydı bize tek bir dava bile açılmazdı çünkü gerçekten hiçbir suç işlemedik. Bazı söylemlerimiz bazı kesimleri rahatsız etmiş olabilir, bunu anlıyorum ve saygıyla karşılıyorum. Ama bu, o söylemlerimizin suç olduğu anlamına gelmez. Bugünkü suçlamaların tamamı siyasidir ve konjonktüreldir. 

 

Halk TV, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU