Anayasa teklifine gelen tepkilere MHP'den yanıt: Partimiz istikametini asla değiştirmemiş, yolundan sapmamıştır

Partisinin son 20 yılda önemli sorunların çözümüne katkıda bulunduğunu belirten Semih Yalçın, “MHP’nin getirdiği teklif doğrultusunda, 2007’nin Temmuz ayında erken seçime gidilerek vesayete milletin müdahalesi temin edilmiştir” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın  “Partisince kamuoyuna sunulan yeni anayasa önerisine gelen tepkilere yanıt verdi.

MHP’nin çözüm üreten, uzlaşmacı, yapıcı ve sorumlu bir siyaset izlediğini ifade eden Yalçın şunları aktardı:

MHP’nin son 20 yıldaki hamlelerine bakınca, ne kadar önemli sorunların çözümüne ne kadar hayati katkıda bulunduğu açıkça görülecektir.

Bunlardan sadece iki örnek, MHP’nin sahip olduğu olaylara yön verme kabiliyet ve birikimini anlatmaya yeterlidir.

Mesela MHP; 2007 Nisan’ında, ülkede demokrasinin önünü tıkamak ve millî iradeyi vesayetle dizginlemek isteyen odakların yarattığı cumhurbaşkanlığı seçimi buhranının, yine millî irade yoluyla aşılmasını sağlamıştır.

MHP’nin getirdiği teklif doğrultusunda, 2007’nin Temmuz ayında erken seçime gidilerek vesayete milletin müdahalesi temin edilmiştir.

Böylelikle hem MHP 5 yıl aradan sonra Meclise girmiş, hem de sözde demokrat mahfillerin ürettiği 367 suni krizini önlenerek Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması sağlanmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkinci örnek olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MHP ile Ak Part’inin mutabakatıyla hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni gösteren Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni bir tarihî safhaya geçmesi, artık giderek güçlenip vesayet odaklarının tasallutundan kurtulan Türk demokrasisinin modern ve güncel ihtiyaçlara cevap verecek yeni bir Anayasa ile taçlandırılması gerektiği zaruretini de beraberinde getirmiştir” dedi.

Futboldaki kural hatası itirazlarına benzetti

“MHP’nin bu hamlesiyle ilgili hazımsızlığın arkasında, zillet cephesinin açıkta yakalanmış olmasının da payı büyüktür. Kılıçdaroğlu ve İp Müdiresinin HDP ile masaya oturarak ‘ortak anayasa’ görüşmeleri yaptırması; anlaştıkları konuları 2023 seçimleri için ‘ortak mutabakat metni’ haline getirme kararı almışken MHP’nin samimi hamlesi oyunlarını bozmuştur” ifadelerini kullanan Yalçın, tepkileri şu sözlerle değerlendirdi:

CHP sözcüleri ve tetikçi gazetecileri başta olmak üzere sol çevrelerin MHP’nin önerisine dönük peşin hükümlü tepkileri,  kendi kalesine giren nizami golü hazmedemeyen rakip takım oyuncularının kural hatası uydurup düştükleri pozisyondan kurtulma çabasına da benzemektedir. 

Oysa siyasetin VAR odasında doğrudan millet bulunmaktadır ve aziz milletimiz, yüksek basiretiyle MHP’yi ve Cumhur İttifakını tasvip edecektir.

  MHP’nin teklifine ‘şimdiye kadar sadece AK Parti’den olumlu tepki geldiğini söyleyen Yalçın, “MHP ve Ak Parti ve dışındaki siyasi partiler de oyun bozanlığa yeltenmek ve topu taca atmaya çalışmak yerine yapıcı bir tavır takınmalı, ve yeni anayasa sürecine katkı sunmalıdırlar. Yeni anayasa meselesi sulandırılmak ve peşin hükümlere boğulmak yerine, kamuoyunda büyük bir ciddiyet, aklıselim ve soğukkanlılıkla ele alınıp bilim çevrelerinde tartışılmalıdır” dedi,

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU