Eskişehir'de içme suyuna zirai ilaç karıştı: 2 kişi tedavi altına alındı

Yetkililer, zirai ilacın bilimsel olarak boru yüzeyinden temizlenmesinin mümkün olmaması nedeniyle su tesisatlarının tamamen yenileneceğini belirtti

Eskişehir'in Alpu ilçesinde içme suyuna zirai ilaç karışması sonucu rahatsızlanan biri çocuk 2 kişi tedavi altına alındı.

Yunus Emre Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde çeşmelerden sarı renkli su akmaya başlaması sonrası Alpu Belediyesi, ihbar üzerine bölgeye su dağıtımını kesti.

Ekipler tarafından yapılan ilk incelemede su şebekesine zirai ilacın karıştığı tespit edildi. 

Belediye ve cami hoparlörlerinden çeşme sularına zirai ilaç karıştığı ve kullanılmaması gerektiği yönünde anonslar yapıldı.

Belediye Başkanı Gürbüz Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım ilacının su şebekesine kasıtlı olarak karıştırılmadığını düşündüklerini söyledi.

Alpu ilçesinin tarım bölgesi olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti:

Tarımsal faaliyetlerimizin yoğun olduğu bir yerleşkeyiz. Yapılan tespitler de bu doğrultuda. Vatandaşımız ilaçlama tankerine su alırken ilçemizdeki kanalizasyon çalışması esnasında içme suyu borusunun patlaması sonucu vakum oluşmuş ve tankerdeki tarım ilacının içme suyuna karıştığı yönünde bir tespitimiz var. Bunların araştırma çalışmalarına ESKİ ekipleri ve buradaki ilgili kurumlarımız tarafından devam ediliyor. En önemlisi burada telafisiz bir kaza ile insan sağlığına zarar verecek durumlarla karşı karşıya kalmadık. Bir vatandaşımız bundan etkilendi, o da bir gün gözlem altında kaldı ve sağlığına kavuştu.

Su şebekesi yenilenecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ekipleri, su hattına kaçak bağlantı yapılması sonucu zirai ilacın şebekeye karıştığının tespit edildiğini açıkladı.

Su borularının değiştirildiği ifade edilen açıklamada, "ESKİ Genel Müdürlüğünün acil eylem planı çerçevesinde proje ekiplerimiz tarafından gerekli proje çalışması yapılmış olup bölgedeki içme ve kullanma suyu hatlarının yenilenmesi kararı alınmıştır. Hatta kaçırılan zirai ilacın bilimsel olarak boru yüzeyinden temizlenmesinin mümkün olmaması nedeniyle yeni hat yapım çalışması en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacaktır" denildi.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU