Kovid-19 krizi: Hindistan'ın meşhur çekçekleri ambulansa dönüştü

Ambulans -çekçeklere oksijen tüpü, yüz maskesi ve el dezenfektanları yerleştirildi

Çekçek sürücüleri, Kovid-19 hastalarını taşırken koruyucu ekipmanlar kullanıyor (Reuters)

Hindistan'da son haftalarda hızla artan Kovid-19 vakaları sağlık sistemini felce uğratırken, ülkenin ünlü çekçekleri ambulansa dönüştürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Resmi verilere göre vaka sayısının 21 milyonu, vefat edenlerin sayısınınsa 230 bini geçtiği Hindistan'da, birçok kişinin hastalarını hastaneye ulaştırmak için ambulanslara büyük paralar ödemek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Başkent Yeni Delhi'de yerel yönetim, yaşanan ambulans sıkıntısı nedeniyle kentteki bazı üç tekerlekli çekçeklerin Kovid-19 hastalarına tahsis edilmesi talimatı verdi. Bu amaçla kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüyle işbirliğine giden yetkililer, hastaları taşımak üzere dönüştürülen bazı çekçeklere oksijen tüpü, yüz maskesi ve el dezenfektanları yerleştirdi.

Ambulans çekçek hizmetinin tümüyle ücretsiz olduğu belirtildi.

Ambulansa dönüştürülen bir çekçeğin sürücüsü Raj Kumar, "Bu zor dönemde süreci atlatmak için hepimiz birbirimize yardım etmeliyiz" dedi. Koruyucu kıyafet giyen Kumar, "Herkes korkuyla evinde oturursa ihtiyacı olanlara kim yardım edecek" diye konuştu.

Uygulamayı yürüten Endişenizi Harekete Dönüştürün isimli vakfın direktörü Mohit Raj, hastaların yanı sıra sağlık yetkililerinden de yardım talebi aldıklarını belirterek daha fazla araca ihtiyaç duyduklarını anlattı. Raj, uygulamayı başka kentlerde başlatmalarının istendiğini ifade etti.


Independent Türkçe, Reuters  

DAHA FAZLA HABER OKU