Mahkeme kararı Independent Türkçe’de: Terör örgütü ilan edilsin, hesaplara el konulsun

Pakistan’daki FETÖ okullarının Maarif Vakfı’na devredilmesi için yapılan başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme FETÖ’yü 1997 yılında kabul edilen yasa kapsamında yasaklı örgütler listesine aldı, okulları Maarif Vakfı’na devretti

Geçtiğimiz haftalarda Pakistanlı avukat Muhammed Süheyl Sacid, Pakistan Anayasa Mahkemesi’ne FETÖ’nün terör örgütü olarak tanınması ve ülkedeki FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmesi talebiyle bireysel başvuruda bulunmuştu. Pakistan Anayasa Mahkemesi başvuruyu dün (27 Aralık) karara bağladı. Mahkeme, Pakistan İçişleri Bakanlığı’na Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 1997 yılında kabul edilen Terörizm Karşıtı Yasa kapsamında yasaklı örgütler listesine alınması direktifi verdi.

"Okullar Türkiye'nin teşvikiyle kurulmuştu"

Mahkeme kararında, ülkedeki FETÖ okullarının açılışında Türkiye Cumhuriyeti’nin destek ve teşvikleriyle kurulduğu hatırlatıldı. Pakistan ve Türkiye makamlarının 16.11.2016 ve 22.02.2017’de konuyla ilgili toplantı yaptığının vurgulandığı kararda iki ülke arasında sonradan başka bir anlaşma imzalandığına yer verildi. 

 

İki ülke ortak hareket edecek

Pakistan Yüksek Mahkemesi,  Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi konusunda Pakistan devletini bilgilendirdiğini belirtti. Pakistan’da faaliyet gösteren FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devrinin gerektiğini ve bu konu hakkında ilgili makamlara talimat gönderildiğini ifade eden Anayasa Mahkemesi, bu konu hakkında bundan sonraki çalışmalarda Türkiye ile Pakistan devletinin koordineli hareket etme kararı aldığını da ifade etti.


Hesaplar dondurulacak

FETÖ’nün hem Pakistan’da hem de başka ülkelerde banka hesapları bulunduğuna ve bu fonu kendi amaçları doğrultusunda kullandığına dikkat çeken mahkeme, hesapların dondurulması için Pakistan Finans Bakanlığı’na talimat verildiğini kaydetti.

DAHA FAZLA HABER OKU