Japonya'da Kovid-19 yardım paralarıyla dev mürekkep balığı heykeli inşa edildi

Bölge yetkilileri heykeli turizmi canlandırmak için yaptırdıklarını söyledi

Ülkede son açıklanan rakamlara göre pandemi kaynaklı can kaybı 10 bin 500'e çıktı (The Tonarinopoti / YouTube)

Japonya'da yere yönetim, hükümetten aldığı koronavirüs yardım paralarıyla heykel yaptırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ishikawa prefektörlüğünde yer alan Noto bölgesi yönetimi, Kovid-19'un yarattığı olumsuz etkilerin hafifletilmesi için hükümetten alınan yardımın bir kısmıyla 13 metre uzunluğunda bir mürekkep balığı heykeli inşa ettirdi.

Yerel medyadaki haberlere göre bölge yönetimi, Kovid-19 destek paketi kapsamında hükümetten yaklaşık 800 milyon Japon Yeni (yaklaşık 61 milyon TL) yardım almıştı.

Mürekkep balığıyla ünlü sahil bölgesi yetkilileri, 25 milyon Japon Yeni (yaklaşık 2 milyon TL) harcanan heykeli pandemi nedeniyle kötüleşen turizmi canlandırmak için inşa ettirdiklerini belirtti.

Pembe ve beyaz renkteki heykelde mürekkep balığı kolları yanlara doğru açılmış şekilde tasarlandı. Heykeli görmeye gelenler bu dev kolların arasında fotoğraf çektiriyor.

Bölge sakinlerinden 60 yaşında bir kadın, heykelin uzun vadede turizmi canlandırabileceğini fakat yardımların acil durumdaki sağlık çalışanları ve bakım merkezlerine harcanmasının daha doğru olacağını belirtti.

Pandemi tedbirleri kapsamında getirilen seyahat yasakları ve salgın kaynaklı ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Japonya'da da turizm sektörü büyük darbe aldı.

Ülkenin başbakanı Yoshihide Suga, Tokyo ve Osaka'da geçen ay vaka artışları nedeniyle acil durum ilan etmişti. Hükümet, tedbirleri Hyogo ve Kyoto da dahil olacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

Ülkede alınan önlemlerin şimdilik 11 Mayıs'ta, Tokyo'da düzenlenmesi planlanan Olimpiyat müsabakalarından yaklaşık 70 gün önce sonlandırılması öngörülüyor.



Independent Türkçe, Guardian, BBC

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU